TURISTIČKI DIV

Valamar ima novu strategiju: U hotele ulaže dvije milijarde kuna

09.06.2016 u 15:23

Bionic
Reading

Valamar Riviera predstavila je investitorima u Poreču novu korporativnu strategiju koja predviđa ulaganja od 1,5 do dvije milijarde kuna do 2020. godine u cilju podizanja kvalitete kako bi se privukli gosti veće platežne moći

Konačni cilj korporativne strategije je stvoriti novu vrijednost za dioničare, značajno povećati tržišnu kapitalizaciju Valamara te nuditi atraktivnu i dugoročno održivu dividendu.

Nova korporativna strategija obuhvaća i pet strateških inicijativa: fokus na gosta, razvoj zaposlenika i organizacije, snažan rast prihoda i dobiti temeljem investicija, inovativnost i digitalizaciju te vodeću ulogu Valamar Riviere u razvoju hrvatskog turizma.

'Pokazatelji rasta prodaje i zadovoljstva gostiju ukazuju na to da smo na pravom putu kada smo u strategiji razvoja postavili fokus na gosta i podizanje kvalitete usluge. Taj je cilj ostvariv samo ako imamo obrazovane i motivirane zaposlenike, stoga ćemo i dalje raditi na poboljšanju plaća i uvjeta rada jer Valamar Riviera želi biti prepoznata i kao najpoželjniji poslodavac u turizmu. Već sada isplaćujemo plaće veće od hrvatskog prosjeka u turističkom sektoru, a cilj je da nam se više od 70 posto sezonskih radnika vraća i da interno razvijamo 80 posto vlastitoga menadžmenta', rekao je predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin.


Predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin

Jedan od strateških ciljeva Valamara je ostvarivanje 50 posto prihoda od direktnog bookinga i 30 posto udjela gostiju povratnika, a radi produljenja sezone i diversifikacije emitivnih tržišta Valamar će nastaviti razvijati strateške suradnje s međunarodno jakim partnerima.

Među njima je i TUI Grupa, najveća integrirana turistička kompanija na svijetu, s kojom je dogovoren projekt Family Life Bellevue Resort. Projekt je vrijedan 197 milijuna kuna i čini okosnicu razvojnog plana pretvaranja destinacije Rabac u jednu od vodećih odmorišnih destinacija u Hrvatskoj. Valamar je pritom potpisao ugovor o trogodišnjoj poslovnoj suradnji s TUI Grupom koja će dovoditi goste ponajviše s tržišta Velike Britanije i nordijskih zemalja, a Bellevue Resort u Rapcu će 2017. postati prvi TUI Family Life Resort u Hrvatskoj.

'Family Life jedan je od najvažnijih hotelskih koncepata TUI Grupe. Iznimno smo zadovoljni time što u partnerstvu s Valamarom dovodimo ovaj koncept u Hrvatsku i u prekrasnu destinaciju Rabac. Time nastavljamo ne samo naš razvoj diferenciranih hotelskih koncepata, nego i naš rast u Hrvatskoj i posebno u Istri. TUI Grupa najveći je turoperator u Hrvatskoj, a dodatak Family Life Bellevue Resorta u naš portfelj omogućit će dolazak gostiju avionom iz regije TUI Nordic već tijekom 2017., kao i dodatnih gostiju iz TUI Velike Britanije', rekao je Phillip Iveson iz TUI-ja.

Investirali 2,6 milijardi kuna

U proteklih 13 godina Valamar Riviera investirala je ukupno 2,6 milijardi kuna, što kompaniju čini jednim od većih investitora u hrvatski turizam. Zadnjih godina napravljen je strateški iskorak u repozicioniranje portfelja te je tako danas 41 posto smještajnih jedinica u portfelju na razini visoke kategorije od 4 i 5 zvjezdica.

Godine 2014. otvoren je prvi Valamarov hotel s 5 zvjezdica, Dubrovnik President, a na početku prošle turističke sezone predstavljena je i najveća investicija u Valamar Isabella Island Resort, vrijedna gotovo 300 milijuna kuna. U ovoj godini ukupna ulaganja su 262 milijuna kuna, a najveće investicije su one u kamping resort Krk i kamp Lanterna.