strateški partner

Uprava Uljanika danas Horvatu nosi ponude za preuzimanje

28.01.2019 u 08:33

Bionic
Reading

Do nedjelje navečer još nisu poznati rezultati prikupljanja ponuda za restrukturiranje Uljanik Grupe, a ni Uljanikovi sindikati kao socijalni partneri u tom postupku, od Uprave Uljanik Grupe nisu dobili nikakvu službenu informaciju o potencijalnim strateškim partnerima, već se do sada sve svelo na nepotvrđene neslužbene informacije. Prema ranijim najavama, Uprava Uljanika ponude bi u ponedjeljak trebala predstaviti ministru gospodarstva Darku Horvatu.

Rok za predaju obvezujuće ponude potencijalnog strateškog ulagača Uljanik Grupe istekao je u petak u 20 sati.

"Mislim da za tako nešto doista nema razloga, jer ako smo Upravi dobri kada treba prekinuti štrajk i dati im potporu kod ponovljenog procesa dubinskog snimanja, onda zaslužujemo i informacije iz prve ruke, a ne da do njih dolazimo preko onog što se pojavljuje u medijima", izjavio je danas novinarima povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko.

Ono što nije sporno jest činjenica da je jedna od pristiglih ponuda ona samoborskog DIV-a, odnosno Brodosplita, koji će svoj u više navrata iskazivani interes za preuzimanje Uljanika pokušati konkretizirati u suradnji s talijanskom kompanijom Fincantieri.

Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak potvrdio je da je dostavljena ta hrvatsko-talijanska ponuda, a u subotu je i osobno posjetio Uljanik kako bi razgovarao s predstavnicima Uljanikovih sindikata.

No, kako su naveli sindikati, taj sastanak s prvim čovjekom Brodosplita ne znači da ga sindikati na bilo koji način favoriziraju u tom procesu traženja novog strateškog partnera već jednostavno žele razgovarati sa svima koji su dali ponude.

Neslužbeno, osim Brodosplita, zainteresirani za potencijalnog strateškog ulagača u Uljanik Grupu su još australska Scenic grupa te Pomorski institut iz Splita.

  • +19
Brodogradilište Uljanik Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX