DESETI DAN ŠTRAJKA

Uprava Jadrankamena odbija isplatiti plaće

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 21.12.2011 16:30
  • Objavljeno 21.12.2011 u 15:45
jadrankamen

jadrankamen

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / Cropix

Štrajk radnika Jadrankamena sada traje već deseti dan i još uvijek nema početka dijaloga, radnici su odlučni u svojim zahtjevima, a uprava ne odustaje i ne želi razgovarati sa štrajkašima

S obzirom na to da se direktor Vedran Vilović nije pojavljivao u upravnoj zgradi tvrtke u Pučišćima, čelnici Nezavisnog sindikata koji predvode radnički štrajk su danas boravili u Zagrebu. Njihov cilj, prema riječima Tonča Drpića i Josipa Eterovića, čelnika sindikata je bio razgovor s vlasnicima i upravom Jadrankamena, ali nisu u tome uspjeli.

Sa Drpićem i Eterovićem je razgovarao jedino Nikola Kovačević, dopredsjednik nadzornog odbora Jadrankamena, a uprava ne želi razgovor zbog ultimativnog stava štrajkaša i poziva za smjenom uprave. Taj sastanak koji je Drpić ocjenio kao privatni razgovor je održan jutros u Sesvetama.

'Dok smo mi danas bili na putu, po prvi put u deset dana otkada traje štrajk, u Pučišće je došao direktor Jadrankamena Vedran Vilović koji je odmah organizirao peticiju za prekid štrajka te sa suradnicima počeo agitaciju među radnicima. Nakon dva sata je opet otišao', ističe Drpić.

Prema njegovim riječima, na računu Jadrankamena sada ima novca za isplatu plaća, ali Vilović blokira isplatu. 'Time direktor direktno krši član 23. Kolektivnog ugovora, pa je i to, uz prije navedene razloge, još jedan razlog za štrajk', zaključio je Drpić.

Put u Zagreb koji su čelnici sindikata organizirali u svom privatnom aranžmanu ipak nije bio potpuni neuspjeh jer su razgovarali sa pojedinim budućim saborskim zastupnicima i budućim ministrima o teškoj situaciji u Jadrankamenu. S kime su razgovarali, još nam nisu htjeli otkriti, sukladno dogovoru sa sugovornicima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi