NAGRADA DIONIČARIMA

Uprava i NO Končara predlažu dividendu od 12 kuna po dionici

06.04.2017 u 16:46

Bionic
Reading

Uprava i Nadzorni odbor Končar - Elektroindustrije predlažu isplatu dividende od 12 kuna po dionici, iz dijela dobiti ostvarene u 2016. godini, izvijestio je Končar u četvrtak

Uprava i Nadzorni odbor na današnjoj su sjednici donijeli odluku o upotrebi dijela dobiti za 2016. godinu. Neto dobit Končar - Elektroindustrije ostvarena u 2016. godini iznosi 64,7 milijuna kuna. Uprava i Nadzorni odbor donijeli su odluku da se u zakonske rezerve rasporedi dio dobiti u iznosu od 3,2 milijuna kuna te u ostale rezerve 30,7 milijuna kuna. Predlaže se Glavnoj skupštini da se preostali iznos od 30,8 milijuna kuna kuna isplati dioničarima za dividendu u iznosi od 12 kuna po dionici. 

Nadzorni odbor i Uprava  Končar - Elektroindustrije ujedno su usvojili i time zajednički utvrdili financijska izvješća za 2016. godinu Končar - Elektroindustrije d.d. i konsolidirana financijska izvješća Grupe Končar s mišljenjima neovisnih revizora. Nadzorni odbor prihvatio je izvještaj poslovodstva za Končar - Elektroindustriju i Grupu Končar za 2016. godinu.

Grupa Končar u 2016. godini nastavila je niz uspješnih poslovnih godina. Ostvarena konsolidirana neto dobit za 2016. godinu iznosi 173,8 milijuna kuna i bilježi porast od 15,6 posto u odnosu na prethodnu godinu, kaže se u obavijesti Končara.

"Zahvaljujući odgovarajućim aktivnostima i mjerama, iako su izostali planirani prihodi na domaćem tržištu (isporuka vlakova za Hrvatske željeznice) Grupa Končar je ostvarila dobar financijski rezultat, povećala prihode od prodaje proizvoda i usluga na izvoznim tržištima za 7,7 posto i ugovorila nove poslove", kaže se u obavijesti.