TRAJE DO NEDJELJE

U petak počinje poljoprivredni sajam u Gudovcu

30.03.2016 u 09:05

Bionic
Reading

U petak u Gudovcu kod Bjelovara počinje 19. proljetni međunarodni bjelovarski sajam koji je najveći sajam u Hrvatskoj, po događanjima i novostima koje su planirane i najzapaženiji u regiji

Osuvremenjen i dodatno uređen prostor sajma ove je godine zakupilo gotovo 500 izlagača, 100 više u odnosu na prošlogodišnji proljetni. Zemlja partner je Makedonija.

Proljetni sajam obuhvaća cjelokupan program poljoprivredne mehanizacije brojnih robnih marki, zaštitnih sredstava za bilje, sjemenje. Upravo na ovoj priredbi bit će predstavljeni noviteti u poljoprivredi kao što su berač smilja i sadilica za kukuruz na foliju. Izložen će biti traktor godine, šumarska mehanizacija i traktori domaće proizvodnje.

Drugu godinu zaredom održavaju se Međunarodni otvoreni dani mladih poljoprivrednika, čiji je interes za izlaganje velik. U sastavu toga, organizirana su brojna stručna predavanja i nekoliko panela.

Najzanimljiviji je planiran za dan otvaranja sajma 'Mladi menadžeri u agrobiznisu i poljoprivredi'. Sudionici su ministar poljoprivrede Davor Romić, dekan Agronomskog fakulteta Zoran Grgić, iz HUMP-a Jan Marinac, predsjednik Seljačkog saveza Slovenije Rok Sedminek i druge tvrtke koje u svojim portfeljima imaju i poljoprivredu kao što su Agrokor, Viro - tvornica šećera, Žito, Osijek, Orbico grupa.

Sajam će otvoriti ministar poljoprivrede Davor Romić u 10 sati, u petak, 1. travnja. Sajam traje do 3. travnja.