DEMANTI ODVJETNIKA

U Hotelima Novi nije bilo 'pranja novca'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.03.2010 11:18
  • Objavljeno 16.03.2010 u 10:51
Hoteli Novi

Hoteli Novi

Izvor: tportal.hr / Autor: Hoteli Novi

Iz Hotela Novi odbacuju mogućnost nezakonitih radnji i 'pranja novca' pri realizaciji projekta Novi resort u Novom Vinodolskom

Priopćenje Hotela Novi objavljujemo u cijelosti:

Dana 13. ožujka 2010. godine, na internetskom portalu SEEbiz je objavljen članak pod naslovom 'Bruno Orešar je na meti austrijske istrage o Hypu', koji članak su naknadno prenijeli internetski portali i tiskani mediji.

U predmetnom članku je iznesen niz netočnih činjenica te paušalnih, zlonamjernih i lažnih podataka vezanih uz poslovanje društva Hoteli Novi d.o.o. a kojim iznošenjem je društvu nanesena nenadoknadiva šteta.

Svi krediti kojima je financiran projekt u Novom Vinodolskom, odobreni su namjenski od strane kreditnih odbora Hypo banke u Republici Hrvatskoj i Republici Austriji uz suglasnost Uprava i Nadzornih odbora banaka, uz investicijski nadzor tvrtke Hypo Alpe Adria nekretnine d.o.o. Zagreb.

Odobreni krediti osigurani su upisanim hipotekama i drugim sredstvima osiguranja, time da vrijednost izgrađenih nekretnina i zemljišta višestruko premašuje vrijednost kreditnih plasmana.

Izneseni podatak u visini kreditnih zaduženja društva Hoteli Novi d.o.o. je netočan i neprovjeren, budući isti višestruko premašuje novčani iznos kreditnog zaduženja društva prema Hypo Alpe Adria banci d.d.

Kako su svi kreditni plasmani pri realizaciji navedenog projekta odobreni uz znanje i suglasnost kreditnih odbora, Uprave i Nadzornih odbora Hypo Alpe Adria banke u Republici Hrvatskoj i Republici Austriji, isplaćivani su isključivo namjenski za izgradnju i opremanje predmetnih nekretnina, uz kontrolu i odobrenje nadležnih tijela banaka, te poštivanje bankarskih i dobrih poslovnih uzanci, to najoštrije odbacujemo bilo kakvu mogućnost nezakonitih radnji i 'pranja novca' pri realizaciji projekta Novi resort u Novom Vinodolskom, a kako to u svom članku navodi internetski portal SEEbiz.

Društvo Hoteli Novi d.o.o. Novi Vinodolski će zbog nanesene štete u zaštiti svojih poslovnih interesa i ugleda, u skladu sa pozitivnim propisima pred nadležnim sudovima pokrenuti odgovarajuće sudske postupke, protiv odgovornih osoba portala i samog internetskog portala SEEbiz.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi