DO KRAJA GODINE

U HC pripremili ulaganje od 400 mil. kuna u lokalne ceste

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 24.08.2012 09:59
  • Objavljeno 24.08.2012 u 09:53
Autoceste

Autoceste

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatske ceste danas su svim županijskim upravama za ceste (ŽUC), njih ukupno 20, poslale prijedlog sporazuma kojim će se urediti način i rokovi realizacije projekata ulaganja u lokalne i županijske ceste do kraja ove godine, ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

"Rezultat je to inicijative Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture koja je kao takva prvi put i pokrenuta prije par tjedana kad je ministar Siniša Hajdaš Dončić svim ravnateljima ŽUC-eva najavio ulaganja u županijske i lokalne ceste i cestovnu infrastrukturu", navodi se u priopćenju.

Prenosi se i izjava ministra Hajdaša Dončića kako građani u svakodnevnom životu daleko više koriste lokalne i županijske ceste nego državne i autoceste, kako su te ceste u jako lošem stanju i ulaganja u njih su sporadična, a mnoge općine i županije iz svojih proračuna na to ne mogu utjecati u potrebnoj mjeri.

"Intencija nam je ulaganjem ovih sredstava podići razinu kvalitete cesta i cestovne infrastrukture na lokalnoj razini, ali i uspostaviti jednu novu praksu konstantnog ulaganja u te prometnice, što u konačnici diže ne samo kvalitetu svakodnevnog života građana, nego i jača gospodarstvo", naglašava Hajdaš Dončić.

Temeljem te inicijative ŽUC-evi su Hrvatskim cestama poslali projekte koje planiraju provesti do kraja 2012. godine, a HC je nakon izvršene analize sastavio nacrt sporazuma s planom u koje će projekte novac biti uložen.

"Odluka o izdvajanju dodatnih sredstava donesena je i s ciljem pokretanja investicijskog ciklusa, građevinskih operativa na lokalnim i županijskim razinama", naglasio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos.

Osim toga, Hrvatske ceste su najavile ŽUC-evima kako će im, temeljem odluke ministra, dodijeliti i dodatnih 35 milijuna kuna, a u okviru ulaganja za investicijski potencijal.

Županijske uprave za ceste će do kraja 2012. za investiranje u svoje ceste imati na raspolaganju 435 milijuna kuna, ističu iz Ministarstva.

Provedba projekta investicijskog ulaganja u županijske i lokalne ceste regulirat će se sporazumom između županijskih uprava za ceste i Hrvatskih cesta, navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi