ZANIMLJIV OGLAS

Tvrtka iz Zadra traži građevince, prednost psihijatrima, astronautima i neurolozima

16.02.2018 u 10:27

Bionic
Reading

Vlasnici zadarske građevinske tvrtke toliko su očajni u potrazi za djelatnicima da su se odlučili na pomalo neobičan potez - umjesto klasičnog oglasa objavili su onaj u kojem traže psihijatra, astronauta, pa čak i neurologa

Iako se trenutno na popisu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nalazi oko 17.000 nezaposlenih građevinara, tvrtke koje zapošljavaju upravo taj segment djelatnika nikako da pronađu odgovarajući kadar.

Tvrtka Z-eko Projekt iz Zadra u potrazi je za tesarima i armiračima, a svi njihovi dosadašnji oglasi u potrazi za radnicima nisu rezultirali zapošljavanjem. Svoju potrebu za djelatnicima objavili su u nekoliko grupa na Facebooku, a svaki ozbiljan oglas izgubio se u moru sličnih. Naime trenutno je zbog obnova i građenja novih objekata potrebnih za nadolazeću turističku sezonu potražnja za radnicima u građevinskoj industriji izuzetno visoka.

Predstavnici kompanije odlučili su objaviti pomalo drugačiji oglas. Frustrirani manjkom interesa za posao koji nude i ‘meštrima koji su se proglasili stručnjacima, a na terenu se pokazalo da ne znaju ni karijolu voziti’, u Z-eko Projektu su objavili novi oglas za zapošljavanje. Ovaj nije prošao nezapaženo. Štoviše, postao je pravi viralni hit na društvenim mrežama.

‘Tražimo dva psihijatra za rad u građevinskoj firmi od 20 ljudi, radno mjesto po gradilištima; opis posla objašnjavati majstorima, nadzoru i ostalima... što je tko ispravno rekao’, napisali su vlasnici tvrtke, a naknadno su dodali da bi rado zaposlili i neurologe, pa čak i astronauta pod uvjetom da zna ‘šalovati, zidati, žbukati i pivati i lansira se na gradilište u roku od 24 sata’, donosi Slobodna Dalmacija.

  • +2
Zadarska tvrtka odlučila se na drukčiji pristup u potrazi za radnicima Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL