TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi opet u rastu, tržište nastavlja u snažnom ritmu

Brodogradilište Viktor Lenac

Brodogradilište Viktor Lenac

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Pozitivan sentiment na domaćem tržištu kapitala se nastavio te su indeksi upisali rast baš svaki dan u ovoj kalendarskoj godini, odnosno već treći uzastopni dan

Rast dioničkih indeksa je bio solidan, gdje su CROBEX i CROBEX10 ojačali 1,1 posto, a sektorske dobitnike je predvodio indeks industrije sa skokom od 1,7 posto.

Dionički promet je bio nešto niži nego u ostatku tjedna, nekih 9,2 milijuna kuna, ali primarno zbog odsustva blok transakcija. U redovnom trgovanju je bilo živo, s tri milijunaša, gdje je u fokusu investitora ovaj puta bila dionica Valamar Riviere koja je na 2,4 milijuna kuna prometa porasla 2,7 posto.

Snažan promet nastavlja bilježiti povlaštena dionica Adrisa koja je jučer na 1,5 milijuna kuna prometa porasla 0,5 posto, a po prometu slijedi dionica Končara koja je skočila 2,5 posto pri 1,1 milijun kuna prometa.

Pozitivnom sentimentu svjedoči činjenica da je u dvadeset najlikvidnijih izdanja bio svega jedan gubitnik i to dionica Zagrebačke banke sa padom cijene od 0,7 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici brodogradilišta Viktor Lenac koja je skočila 11 posto, na solidnom prometu od oko 740 tisuća kuna, što je njena najviša likvidnost od sredine 2018 godine. Solidnu izvedu imali su i brodari, pa su tako dionice Tankerska Next Generation i Atlantske plovidbe ojačale 5,2 posto i 4,0 posto.

Na strani rijetkih gubitnika možemo izdvojiti dionice Slatinske banke sa padom cijene od 6,5 posto, a slab dan je imala i dionica Đure Đakovića sa minusom od 4,5 posto.

Dobitnik dana  Viktor Lenac  +10,99%  10,60

Gubitnik dana  Slatinska banka  -6,51%  40,20

CROBEX  +1,13%  1.785,84

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!