pozitivan teritorij

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi: CROBEX vratio gubitke od prethodnog dana, ali na vrlo siromašnoj likvidnosti

Zagrebačka banka, ilustrativna fotografija

Zagrebačka banka, ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u petak je protekla u znaku vrlo niske dioničke likvidnosti, dok su se dionički indeksi vratili u pozitivan teritorij

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.748,4 bodova, što predstavlja rast od 0,3 posto, čime je povratio izgubljenu vrijednost od dan prije. Uži indeks CROBEX10 je ojačao 0,4 posto na 1.088,6 bodova, dok je od sektorskih indeksa najviše profitirao indeks građevinskog sektora, s rastom od 0,4 posto.

S druge strane, najviše se na udaru našao indeks turističkog sektora, koji je izgubio 0,8 posto na vrijednosti.

Ukupno je protrgovano svega 2,5 milijuna kuna, što je najniža razina u posljednjih mjesec dana.

U fokusu su se našle dionice Valamar Riviere, koje su prikupile nešto više od milijun kuna prometa, pri čemu im je cijena porasla 2,5 posto, a slijede ih dionice Ericsson Nikola Tesle, s prometom od tek 182 tisuće kuna i padom cijene od 0,7 posto.

Titulu dobitnika dana je pokupila dionica Instituta IGH, koja je ojačala 3,4 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Optima Telekoma i Zagrebačke banke, koje su dobile 2,3 posto i 1,5 posto na vrijednosti.

Na strani gubitnika, prvo ime su bile dionice Magme, koje su potonule 36,6 posto, ali na prometu od svega 28 tisuća kuna, a slijede ih dionice Končar D&ST i Dalekovoda, s padom cijena od 3,6 posto i 1,6 posto.

Dobitnik dana  Institut IGH  +6,88%  8,55

Gubitnik dana  Magma  -38,64%  0,27

CROBEX  +0,31%  1.748,38

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!