investicija od 95 milijuna kuna

Tolušić obišao novi pogon PPK karlovačke mesne industrije

21.09.2017 u 16:25

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u četvrtak je obišao proizvodni pogon karlovačke mesne industrije PPK u koji je tijekom protekle tri godine uloženo ukupno 95 milijuna kuna, izvijestili su iz te tvrtke

Ulaganje je obuhvatilo izgradnju novog pogona za proizvodnju svježeg mesa, čime je godišnji kapacitet te proizvodne linije narastao preko 20.000 tona.

Nabavljeni su i novi strojevi za proizvodnju i pakiranje prerađevina, njihovo označavanje i detekciju metala, u potpunosti su obnovljeni i prošireni svi kapaciteti punjenja polutrajnih salama i kobasica te su izgrađene bijele sobe za pakiranje narezanih proizvoda.

U rad je pušten i pogon za proizvodnju masti i čvaraka, najveći u Europi, koji PPK karlovačkoj mesnoj industriji omogućava godišnju proizvodnju oko 250 tona čvaraka i oko 1.000 tona svinjske masti.

Zahvaljujući toj i drugim investicijama, PPK raspolaže cjelovitom linijom za rasjecanje i otkoštavanje svježeg mesa dnevnog kapaciteta od 60 tona, kao i novom linijom za proizvodnju steriliziranih konzervi godišnjeg kapaciteta do 2.000 tona, ističu iz tvrtke.

Napominju i kako je udvostručen kapacitet proizvodnje trajnih salama koji sad iznosi 2.000 tona godišnje, a nabavljena su i nova transportna vozila čime su značajno povećani kapaciteti prijevoza robe.

‘Praćenje trendova u tehnologiji, razvoj novih proizvoda i kontinuirano poboljšanje postojećih, uz zadržavanje tradicionalne komponente, trajan su smjer našeg trenutnog i daljnjeg poslovanja’, istaknuo je predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije Igor Miljak.

Ministar Tolušić u posjetu PPK Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Napominje kako će novih 6.000 četvornih metara pogona, zajedno s linijama za nove proizvode poput masti i čvaraka, nabavom novih strojeva, modernizacijom, optimizacijom i informatizacijom proizvodnih procesa te logističko-distributivnom podrškom pridonijeti još većoj razini kvalitete.

PPK karlovačka mesna industrija od 2003. godine članica je Grupacije Pivac i otad se neprestano povećava njena konkurentnost, prihodi i dobit, navodi se u priopćenju. Ukupna su ulaganja premašila iznos od 350 milijuna kuna, dok je pogon s prvotnih 3.000 četvornih metara povećan na današnjih 20.000 četvornih metara.