'VI STE NAŠA BUDUĆNOST'

Todorić se ukazao u školi u Zagorju i pred učenicima nahvalio novu Vladu

  • +9
  • +6

Ivica Todorić, vlasnik Agrokora u Srednjoj školi Bedekovčina

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zagorje- International.hr

'Iako sam u svojevrsnom sukobu interesa da komentiram novog premijera, vjerujem da će nova Vlada sa stručnim premijerom donijeti nešto pozitivno. Ministar vanjskih poslova u pet je dana obišao pola Europe i dobro je da smo time pokazali da smo za sve otvorena i prijateljska zemlja. Investicije, novo zapošljavanje i potrošnja glavni su temelji smjera u kojem mora ići nova Vlada, jer se tako puni proračun. To nam je jedini put', rekao je vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić koji je u srijedu u Srednjoj školi u Bedekovčini održao predavanje za 40-ak učenika završnih razreda te škole za zanimanje poljoprivredni tehničar, cvjećar i vrtlar

Kako piše portal zagorje-international.hr, ravnatelj škole Zlatko Radman predstavio je Todorića kao čovjeka koji je počeo s uzgojem cvijeća u stakleniku na 1.200 četvornih metara, a danas zapošljava 60 tisuća ljudi.

Djeci je prenio kako je jedini pravi uspjeh čovjeka i društva znanje.

'Danas sam ovdje, da vam to kažem i potaknem vas jer vi ste naša budućnost. U Agrokor je u zadnjih deset godina u hrvatsku poljoprivredu uloženo 5,2 milijarde kuna, a da nismo imali ni kune profita na uloženo. No naše parcele danas su dvostruko produktivnije od drugih. Danas plaćamo 800 milijuna kuna PDV-a državi na proizvode koje proizvedemo u Agrokoru, a prije našeg preuzimanja te su firme istovremeno državi plaćale samo 100 milijuna kuna. Država ima svoju odgovornost, da napravi svu potrebnu infrastrukturu kako bi se zapuštena zemlja mogla obrađivati, a najvažnija je komasacija, jer na malim parcelama ne možemo biti konkurentni ni Europi, a kamoli Americi', rekao je Ivica Todorić.

Izdanje u kakvom ga se rijetko vidi - Ivica Todorić posjetio je Srednju školu Bedekovčina, gdje je između ostalog školarcima odgovarao na pitanja poput kako to da je s cvijeća odlučio prijeći na lanac trgovina, više: http://bit.ly/1Qr2min

Posted by HRT Vijesti on Wednesday, February 10, 2016

Na upit o ministru financija Zdravku Mariću koji dolazi iz Agrokora rekao je da ga pozna kao kvalitetnog komunikatora ističući da se on osobno nikad nije petljao u politiku.

Na predavanju u Bedekovčini u prvim redovima bili su i čelnici Krapinsko-zagorske županije. Župan Željko Kolar rekao je i kako se na sastanku prije predavanja razgovaralo i o jednoj konkretnoj investiciji Agrokora u Krapinsko-zagorskoj županiji, no o kojoj, nije želio otkriti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!