NAKON OSAM GODINA

Todorić povlači Kneza u vrh Agrokora, novi šef Konzuma Ledić

11.12.2015 u 10:53

Bionic
Reading

Nakon više od osam godina na čelu trgovačkog lanca Konzum, Darko Knez od Nove godine dobiva novu funkciju: postaje potpredsjednik Agrokora i član Uprave koncerna Ivice Todorića zadužen za maloprodaju

Iako je tportal ovu informaciju dobio iz nekoliko dobro upućenih izvora, u Agrokoru nam to nisu htjeli potvrditi, ali ni demantirati i samo su šturo poručili kako je 'Darko Knez direktor Konzuma'. I to je točno, ali samo još dvadesetak dana jer će šef Konzuma novu poziciju preuzeti 1. siječnja 2016. godine. Novi direktor Konzuma bi prema izvorima tportala trebao bi postati Slavko Ledić, dosadašnji direktor Konzuma za Crnu Goru i ranije regionalni direktor za Dalmaciju.

Darko Knez zapravo preuzima poziciju Ante Todorića koji je trenutačno u Upravi Agrokora zadužen za poslovnu grupu maloprodaja. I Ante Todorić penje se u hijerarhiji koncerna i postaje zamjenik predsjednika Ivice Todorića

Darko Knez na čelo Konzuma došao je u studenom 2007., a u koncernu je stasao kao pomoćnik Ljerke Puljić, bivše članice Uprave koncerna, a danas članice Nadzornog odbora. Za Kneza se sve ove godine moglo čuti da je jedan od najboljih Todorićevih menadžera pa stoga njegova najnovija funkcija uopće ne čudi.

Podsjetimo, Agrokor je prije nešto više od godine dana zaključio posao u vrijednosti pola milijarde kuna, kupnje slovenskog trgovačkog lanca Mercator. Financijski trenutačno Agrokorova maloprodaja i veleprodaja donose više od šest milijardi eura prometa na tržištima od Slovenije do Srbije.

Inače, posljednjih je mjeseci došlo do još nekoliko značajnih menadžerskih rošada u kompanijama unutar koncerna, i to Tisku, Belju i Vupiku te Ledu.