javio se gazda

Todorić: Optužnica protiv mene je smeće, njeno povlačenje je manipulacija da ne dođe do smjene državne odvjetnice i ostavke premijera

16.11.2021 u 15:07

Bionic
Reading

Nakon što su uhićeni bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin te bivša članica uprave Agrokora Piruška Canjuga, zbog odavanja podataka u istrazi protiv Ivice Todorića u slučaju Agrokor, oglasio se i sam Todorić

Kaže da je od 2017. godine tvrdio da danas povučena optužnica nije imala nikakve veze s realnosti i stvarnim stanjem te je bila 'obično smeće'.

'Dokazima kojima smo u posjedu to se i potvrdilo - napravljena je protuzakonito, na kriminalu. Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od četiri godine. Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom vijeću - ŽDO, ustvari DORH današnjim uhićenjima radi manipulaciju kojom pokušava izbjeći razotkrivanje protuzakonitih, kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatia d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, a što bi dovelo do:

  • trenutne smjene Glavnog državnoga odvjetnika Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek i nekoliko njenih zamjenika
  • ostavke premijera RH Andreja Plenkovića

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo - Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj, napisao je Todorić i poručio:

'Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana'.