DAvor majetić:

'Todorić je važna osoba za HUP, status počasnog predsjednika je u mirovanju'

02.11.2017 u 13:52

Bionic
Reading

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić izjavio je u četvrtak uoči sastanka s premijerom i članovima Vlade, kako je status Ivice Todorića kao počasnog predsjednika HUP-a u mirovanju.

Novinari su Majetića pitali kako će HUP riješiti situaciju vezanu uz to što je Ivica Todorić počasni predsjednik HUP-a, a on je odgovorio kako HUP-ova tijela razmatraju situaciju s tim u vezi te će donijeti odluku, ali neće žuriti. Tportal je u četvrtak objavio tekst u kojem skrećemo pozornost na ovaj nezgodan problem. 

‘Nećemo osuđivati čovjeka prije nego budu donesene pravomoćne odluke, ali njegov status počasnog predsjednika ćemo ostaviti u statusu mirovanja do daljnjega’, rekao je Majetić napominjući kako je odluka o stavljanju statusa Ivice Todorića u stanje mirovanja donesena prije nekoliko dana.

‘Gospodin Todorić je važna osoba za HUP. Puno je napravio za poslodavce i mi to nećemo nikada zaboraviti. Nama je bio vrlo važan i to poštujemo. Odluka nije bila jednostavna i laka, ali situacija je takva i moramo je akceptirati i tako postupiti’, kazao je Majetić.

Na pitanje smatra li da proračun za 2018. ide u korist gospodarstva, kazao je kako je o tome još rano govoriti, napominjući kako proračun nije tema današnjeg sastanka.

‘Ono što je nama važno je da vidimo što ćemo raditi u smislu reformi. Imamo rast, ali moramo se početi mijenjati i to ozbiljnije, jer su stvari još uvijek nepromijenjene. Jedna od indikacija toga je i demografska obnova, odlazak mladih, iseljavanje i želimo o tome ozbiljno porazgovarati s Vladom i vidjeti tko što mora napraviti’, kazao je Majetić.

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL