ŠTRAJK U HŽ CARGU

Točno u podne stali svi teretni vlakovi

15.05.2013 u 12:06

Bionic
Reading

Sindikat strojovođa od 12 do 14 sati ogranizira štrajk u HŽ Cargu. Istodobno, u ovim trenucima na Markovom trgu prosvjeduje Sindikat željezničara

Točno u podne strojovođe su zaustavile sve teretne vlakove u Hrvatskoj, kao upozorenje na, kako tvrde, katastrofalno stanje u HŽ Cargu i HŽ Putničkom prijevozu, zbog čega je upitna budućnost tih društava. Traže da se spasi što više od 2.800 radnih mjesta, a društva restrukturiraju jer u suprotnom, od 1. srpnja nemaju šanse preživjeti na europskom tržištu.

'Netko mora odgovarati za stotine milijuna kuna gubitaka samo u prošloj godini. Iako ministar Siniša Hajdaš Dončić vjeruje ovim upravama', poručio je šef Sindikata strojovođa Nenad Mrgan.

Čelnik Sindikata željezničara Zoran Maršić zahvalio je ministru na pozivu za razgovor o socijalnom dijalogu u HŽ-u i ironično poručio da su spremni sudjelovati samo na ozbiljnom sastanku.

Ako propadne sutrašnje mirenje s Upravom, unatoč sudskoj zabrani, strojovođe će u subotu zaustaviti sve vlakove od 10 do 16 sati

Ne bude li pak danas dogovora o sudbini pilota i stjuardesa koji se bore za svoja prava u Croatia Airlinesu, u znak solidarnosti, već sutra će na dva sata prekinuti i putnički i teretni promet.