PLIVA U RUKAMA IZRAELACA

Teva: Bolanča na čelu integracijskog tima

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 24.12.2008 08:32
  • Objavljeno 24.12.2008 u 08:32
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Izraelska farmaceutska kompanija Teva priopćila je u utorak kako će na čelu integracijskog tima biti Matko Bolanča, predsjednik Uprave Plive Hrvatska i generalni direktor Plive u Hrvatskoj

"U novoj povezanoj kompaniji Plivina poslovanja u Hrvatskoj bit će inkorporirana u organizacijsku strukturu Teve. Proces integracije započet će na dan završetka transakcije i vodit će ga zajednički integracijski tim. Kako bi u potpunosti iskoristili potencijale povezane kompanije, Teva je imenovala menadžment tim u Hrvatskoj kojem je na čelu Matko Bolanča, predsjednik Uprave Plive Hrvatska i generalni direktor Plive u Hrvatskoj. S Tevine strane, za koordinatora za integracijske aktivnosti u Hrvatskoj imenovan je Bruno Barcelos koji će biti zadužen za pružanje podrške integracijskim timovima i lokalnom menadžmentu u svim aspektima integracijskog procesa", navodi se u priopćenju Teve o završetku akvizicije američkog Barra koje je objavila i Pliva.

U priopćenju se ne spominje Željko Čović, jer tu, kako je u telefonskoj izjavi kazala direktorica Komunikacija Plive Hrvatska Tamara Pečarević Sušanj, za sada nema promjena i Željko Čović ostaje na svoj funkciji predsjednika Uprave Plive d.d. i glavni operativni direktor

Iz Teve najavljuju da će "detaljnije informacije o budućoj organizacijskoj strukturi biti dostupne krajem prvog tromjesečja 2009. godine, a nakon sveobuhvatne analize i svih potrebnih planova za uspješan proces integracije".

"Sve promjene koje su bitne za investitore, poslovne partnere, klijente i državna tijela bit će pravovremeno javno objavljene", navodi se u priopćenju Teve koja je završetkom akvizicije Barra i novi vlasnik Plive.

Plivine operacije u Hrvatskoj, koje će poslovati u okviru Tevinih Globalnih generičkih resursa, dobit će pristup i novim tržištima te postati međunarodni dobavljač gotovih lijekova i važan dio Tevinih globalnih operacija, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako će pristup Tevinom bogatom portfelju lijekova dodatno ojačati Plivu i učvrstiti njenu poziciju vodeće farmaceutske kompanije u Hrvatskoj kroz širu ponudu proizvoda te podršku hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Napominje se i da je Tevina organizacijska struktura kombinacija regionalnih funkcija, odnosno Sjeverna Amerika, Europa i International te funkcija koje se odnose na resurse, tj. Globalni generički resursi (Global Generic Resources - GGR), Globalni inovativni resursi (Global Innovative Resources - GIR) i Tevine aktivne farmaceutske supstancije (TAPI).

U Tevinoj objavi o završetku akvizicije kompanije Barr Pharmaceuticals podsjeća se kako se očekuje da ta akvizicija u potpunosti zaživi u četvrtom tromjesečju 2009. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi