KUPUJMO HRVATSKO

Terme Čatež ulaze u Adriatica.net

27.11.2009 u 10:21

Bionic
Reading

Slovenski medijski tajkun i vlasnik hotelsko-zabavnog parka u Čatežu Boris Petan najizgledniji je partner u dokapitalizaciji Adriatica.neta, za koji se, navodno, zanima još nekoliko stranih i domaćih ulagača, od kojih je najzvučnije ime Ivice Todorića. I dalje je aktualna ideja suvlasnika da u Adriatica.net uđe nekoliko hrvatskih tvrtki u državnome vlasništvu, ali samo onih koje nisu gubitaši

Čvor koji se mjesecima zaplitao napokon se počeo raspetljavati - kako neslužbeno doznaje Business.hr, Terme Čatež ulaze kao jedan od glavnih partnera u proces dokapitalizacije Adriatica.neta. Informaciju da je ta tvrtka u vrlo ozbiljnim pregovorima o Adriatica.netu prenose i slovenski mediji, no u ovoj se fazi pregovora još uvijek ne zna koliko će točno novca uložiti.

Iz izvora bliskog sadašnjim vlasnicima Adriatica.neta doznaje se da i pregovori s nekim drugim ulagačima dobro napreduju te se u sljedeća dva tjedna očekuje potpisivanje konačnog ugovora sa svim budućim suvlasnicima najvećeg hrvatskog turoperatora.

Domaći ulagači o kojima je Business.hr već pisao (Agrokor, HUP Zagreb, Jolly, Saponia) i dalje su zainteresirani za ulaganje. U Agrokoru su potvrdili da su pregovori o dokapitalizaciji Adriatica.neta u tijeku pa se suzdržavaju od iznošenja detalja. Činjenicu da u tvrtku ulažu stranci njezini sadašnji suvlasnici posebno naglašavaju kao potvrdu vrijednosti kompanije.

'Ozbiljni strani investitori shvaćaju da je dokapitalizacija Adriatica.neta, koji drži 35 posto organiziranog turizma u Hrvatskoj, dobra poslovna prilika za svakoga tko može uložiti neki novac. Dakle, nema razloga da se tom poslu ne priključe i neke državne tvrtke', napominju.

Naime, i dalje je aktualna ideja da u suvlasništvo uđe nekoliko hrvatskih tvrtki u državnom vlasništvu. Takve tvrtke u Adriatica.netu neće imati više od trećine suvlasništva, odnosno 'bitno manjinskog udjela'. Izričito se naglašava i da među budućim ulagačima iz redova državnih tvrtki neće biti gubitaša