Atlantic Grupa

Tedeschi ugostio premijera Plenkovića na sajmu u Berlinu

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 17.01.2020 14:11
  • Objavljeno 17.01.2020 u 14:11
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sascha Krautz

Na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova u prehrambenoj industriji 'Međunarodni zeleni tjedan Berlin 2020.', kojeg godišnje posjeti više od 400 000 posjetitelja i kojem je Hrvatska ove godine zemlja partner, među vodećim svjetskim kompanijama predstavila se i Atlantic Grupa

Prvog dana sajma, koji je i najvažniji za izlagače, hrvatski paviljon posjetili su predsjednik Vlade Andrej Plenković u društvu ministrice poljoprivrede Marije Vučković i predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića, prioćili su iz Atlantica.

Kao regionalni lider u segmentu proizvodnje hrane i pića Atlantic Grupa promiče koncept održivog poslovanja, shvaćajući odgovornost koju ima kao važan gospodarski subjekt, nastojeći u svoje procese u što je moguće većoj mjeri implementirati ekološki prihvatljive i energetski učinkovite principe.

“Naš pristup održivosti uključuje pametno iskorištavanje lokalnih resursa te brigu o zajednici što podrazumijeva i brigu o okolišu. To podrazumijeva inzistiranje na održivosti kroz cijeli vrijednosni lanac, od nabave sirovina, proizvodnje, preko logistike do savjesne konzumacije. Nove generacije sve više pažnje posvećuju ovim pitanjima i biraju brendove koji su osviješteni, ekološki prihvatljivi i originalni, a mi im imamo što ponuditi”, izjavio je ovom prilikom Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Strategija koju Atlantic Grupa implementira posljednjih godina, a koja se fokusira na smanjenje ekološkog otiska, pokazuje, ističu iz kompanije, značajne rezultate.

Emil Tedeschi, Andrej Plenković

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sascha Krautz

'S obzirom na proizvodne kapacitete, količina otpada koju kompanija generira u sklopu proizvodnih i distributivnih aktivnosti smanjena je za 18 posto u posljednje četiri godine. U istom razdoblju količina otpada koji opterećuje deponije je prepolovljena. Odličan primjer je također smanjivanje potrošnje vode za 5 posto tijekom posljednje tri godine, što je količina vode s kojom bi se moglo napuniti 10 olimpijskih bazena. Posebno je naglašeno kako nema alternative održivom poslovanju pa je uz vlastito dizanje ljestvice važno također  partnere i potrošače poticati na odgovorno ponašanje prema okolišu', navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!