ATLANTICU ZLATNA DIONICA

Tedeschi razočaran jer nikoga ne zanima kako je kupio Drogu

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 17.12.2010 14:01
  • Objavljeno 17.12.2010 u 13:46
Emil Tedeschi

Emil Tedeschi

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Atlantic Grupa dobitnik je nagrade 'Zlatna dionica' kao najbolja dionica u 2009., a na svečanosti dodjele u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) ta je tvrtka dobila i nagradu za najbolju industrijsku dionicu u segmentu hrana i lijekovi

Dionica HT-a proglašena je najboljom industrijskom dionicom u segmentu pomorstvo, promet i veze, dok je najbolja industrijska dionica u segmentu ostalo ona Končar Elektroindustrije.

Najbolja turistička dionica je dionica tvrtke Maistra, a najbolja financijska dionica je dionica Zagrebačke banke.

Dionica s najvećim rastom cijene u 2009. je dionica tvrtke Jadranski naftovod (Janaf), a najlikvidnija je dionica Institut IGH.

Lucija Bušić

Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Zlatne udjele, za najbolje fondove, dobili su Hi balanced (uravnoteženi), PBZ I stock fond (dionički), ZB bond (obveznički), RBA Cash (novčani), dok je najbolje društvo za upravljanje fondovima ZB Invest.

Nagrade su dodijeljene po trinaesti put, i to u organizaciji Zagrebačke burze, gospodarske emisije HTV-a 'Poslovni klub', Hrvatske gospodarske komore (HGK), tvrtke Kapital klub i tjednika Lider.

Predsjednik Atlantic Grupe Emil Tedeschi istaknuo je na svečanosti dodjele kako je Hrvatska u teškoj situaciji, kako je kriza upravljanja prisutna na svim razinama i to je ono što treba promijeniti.

Borba protiv korupcije se treba nastaviti, društvo koje je došlo na točku pucanja treba očistiti i onda selektirati one koji znaju i one koje žele i mogu vući naprijed, kazao je.

Podsjetio je kako je Atlantic Grupa ove godine napravila najveću akviziciju (Droga Kolinska) ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji, napominjući kako je sramota da nitko niti iz jedne institucije, stručne ili političke, nije pokazao interes za iskustva na toj transakciji.

Čestitajući nagrađenima ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač je istaknuo kako Hrvatska ima potencijala, ima izvrsnosti, ima sposobnih, a uloga države je da ih prepozna te da im osigura da tu svoju izvrsnost pretvore u konkretan poslovni događaj.

Europa je pred vratima, nema nikakve dileme da smo mi dobrodošli, trčimo zadnji krug, kazao je Popijač napominjući kako je ono što će biti najteže poglavlje 8 - brodogradnja

Dobri signali dolaze iz EU, sve ono što činimo se prihvaća i vjerujem da će nam na kraju uspjeti i zatvoriti poglavlje i restrukturirati i spasiti hrvatsku brodogradnju kao jedan od motora industrijskog dijela gospodarstva, istaknuo je.

Što se borbe protiv korupcije tiče, ministar Popijač je kazao kako nema nikakve dileme da se ona mora nastaviti, to je ono što se mora izdržati i što se mora provesti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi