NEVA IMA NOVOG VLASNIKA

Tedeschi prodao proizvođača Plidente i Melema zagrebačkom Magdisu

23.07.2018 u 10:01

Bionic
Reading

Atlantic Grupa i tvrtka Magdis iz Zagreba potpisali su ugovor o kupoprodaji društva Neva, koje je nositelj proizvodnog programa kozmetike Atlantic Grupe, a pod čijim krovom se nalaze poznati brandovi Rosal, Plidenta i Melem, priopćeno je u ponedjeljak iz Atlantica

Magdis je proizvođač kozmetičke linije Biobaza te ljekarničkih i medicinskih sirovina i proizvoda, a proširenjem proizvodnih kapaciteta i brand portfelja postaje značajan igrač na hrvatskom i regionalnom tržištu kozmetičkih proizvoda.

Magdis će preuzeti proizvodni pogon Neve u Rakitju i ukupni portfelj kompanije sa 52 zaposlenih.

Atlantic Grupa nastavlja provoditi svoj strateški program dezinvestiranja „non-core“ malih poslovnih operacija među kojima se nalazi i program kozmetike.

„U ovom procesu izuzetno nam je bilo važno pronaći partnera koji će pratiti visoko postavljene standarde kvalitete i prepoznati vrijednost brandova koji vuku svoju tradiciju iz višedesetljetne prošlosti te dijele viziju svojih osnivača. U Magdisu smo našli upravo takvog partnera“ kazao je Neven Vranković, potpredsjednik Uprave za korporativne aktivnosti Atlantic Grupe.

Atlantic Grupa je akvirirala Nevu 2003. godine od tadašnjeg farmaceutskog diva Plive, a proširila ju je godinu kasnije akvizicijom tvrtke Interchem u čijem je portfelju bio brand Melem.

Magdis i liniju proizvoda Biobaza 1993. godine ustanovio je Srećko Gross, stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj proizvodnji, a uspješno razvio Marko Gross, predsjednik Uprave kompanije Magdis.

  • +40
Sva lica Emila Tedeschija Izvor: Screenshot / Autor: Atlantic Grupa