NAJBOLJI U 2015.

Tankerska, Aluflexpack i Turisthotel zadarski su odlikaši

25.11.2016 u 11:15

Bionic
Reading

Po dobiti u 2015. najbolji su Tankerska plovidba i Turisthotel. Najveći izvoz ostvarili su Tankerska plovidba i Aluflexpack Novi, a najveće investicije u dugotrajnu imovinu Tankerska Next Genertion, u vrijednosti 958,7 milijuna kuna

Fina je povodom Dana grada Zadra objavila rezultate poslovanja poduzetnika urbanog područja Zadra i Zadarske županije. Urbanim područjem Zadar obuhvaćeno je 13 općina Zadarske županije: Bibinje, Galovac, Kali, Kukljica, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Preko, Ražanac, Sukošan, Škabrnja, Vrsi, Zemunik Donji te gradovi Zadar i Nin, na kojem je lani bilo sjedište 2687 poduzetnika.

Oni su ostvarili 9,6 milijardi kuna ukupnih prihoda. Njihov je udjel u ukupnim prihodima poduzetnika Zadarske županije 76,8%. Za usporedbu, poduzetnici sa sjedištem u gradu Zadru ostvarili su ukupan prihod veći od sedam milijardi kuna, što je 73,7% udjela u prihodima na razini urbanog područja Zadra i 55,4 % udjela na razini Zadarske županije. Lani su poduzetnici sa sjedištem u urbanom području Zadar iskazali u pozitivan konsolidirani financijski rezultat od 97,7 milijuna kuna. Najveći pozitivan konsolidirani financijski rezultat iskazali su poduzetnici grada Zadra (105,3 milijuna kuna).

Prema visini ostvarenog prihoda među poduzetnicima najbolji su poduzetnici Tankerska plovidba i Aluflexpack Novi, oba s ostvarenih više od 1,08 milijardi kuna ukupnoga prihoda. Prema kriteriju ostvarene dobiti razdoblja najbolji su Tankerska plovidba i Turisthotel. Najveći izvoz ostvarili su Tankerska plovidba i Aluflexpack Novi, a najveće investicije u dugotrajnu imovinu Tankerska Next Genertion, u vrijednosti 958,7 milijuna kuna.

Prosječna plaća kod zadarskih poduzetnika lani je bila 4853 kune, odnosno 2,7 % više u odnosu na prethodnu.