PULSKO-RIJEČKI RAZLAZ?

Talijanski Fincantieri spreman preuzeti 3. maj od Uljanika

21.03.2018 u 10:56

Bionic
Reading

Najveća talijanska brodograđevna kompanija Fincantieri, koja se spominjala kao jedan od mogućih partnera brodogradilišta Uljanik u predstojećem programu restrukturiranja i diverzifikacije, prema neslužbenim informacijama više nije u igri kad je u pitanju budućnost pulskih navoza

Međutim, postoji realna mogućnost da Talijani ipak stignu na hrvatsku obalu Jadrana budući da su, piše Glas Istre, tijekom kontakata s predstavnicima Uljanik Grupe izrazili zanimanje za riječki 3. maj.

Premda je još lani, govoreći o okolnostima preuzimanja 3. maja, predsjednik uprave Uljanika Gianni Rossanda spominjao kako ne bi imao ništa protiv da u slučaju dobre poslovne ponude riječko brodogradilište prijeđe u ruke novog vlasnika, ta se opcija donedavno nije ozbiljnije spominjala.

Vrata su joj odškrinuta početkom ovog mjeseca na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije, kada je u priči oko budućnosti 3. maja na stol stavljena opcija da to brodogradilište nastavi svoj put neovisno o Uljaniku, ali je ponovno naglašeno, sad i javno i bez rukavica - isključivo u slučaju odgovarajuće poslovne ponude koja se temelji na ekonomskim principima.

"Potencijalno izdvajanje brodogradilišta 3. maj iz Uljanik Grupe može se sagledavati prema istim poslovnim uvjetima koji bi vrijedili za bilo koje društvo Grupe, a ne prema društveno-političkim. Jedina meritorna pitanja za takvu potencijalnu transakciju su interes vlasnika i potencijalnog kupca, pri čemu je vrlo važno pitanje cijene za vlasnički paket. Pitanje pozajmica Uljaniku od strane 3. maja spada u redovno poslovanje, odnosno potraživanja društva koje i potencijalni kupac i prodavatelj stavljaju u kontekst ukupne transakcije", poručili su iz Uljanik Grupe o uvjetima pod kojima su spremni odreći se svog vlasništva nad 3. majem, piše Glas Istre.

  • +3
U brodogradilištu 3. maj porinut je u listopadu 2016. brod Santiago kojemu je kuma bila predsjednica Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL