GOSPODARSKI FORUM

Tadić dovodi 70 srpskih direktora

Bionic
Reading

Za poslovne zajednice dviju zemalja od velike je važnosti Hrvatsko-srpski gospodarski forum koji će u četvrtak otvoriti dvojica predsjednika Josipović i Tadić. Na njemu će sudjelovati predstavnici više od 120 tvrtki, 50-ak iz Hrvatske i 70-ak iz Srbije

U manje od mjesec dana srpski predsjednik Boris Tadić već drugi put dolazi u posjet Hrvatskoj, ovaj put dvodnevni službeni. Sastat će se s hrvatskim kolegom Ivo Josipovićem, premijerkom Jadrankom Kosor i predsjednikom Sabora Lukom Bebićem.

Susrest će se i s predstavnicima Srpskog narodnog vijeća, a s Josipovićem će obići i općine u Lici i Karlovačkoj županiji gdje će razgovarati s predstavnicima srpske manjine i povratnicima.

Za poslovne zajednice dviju zemalja od velike je važnosti Hrvatsko-srpski gospodarski forum koji će u četvrtak otvoriti dvojica predsjednika. Na njemu će sudjelovati predstavnici više od 120 tvrtki, 50-ak iz Hrvatske i 70-ak iz Srbije.

S hrvatske strane tu će, među ostalima, biti čelnici Adrisa, Atlasa, Chromosa, Čazmatransa, Diokija, Egmonta, Elka kabela, Generalturista, Kamen Pazina, IGH, Končara, Korduna, Luka Rijeka, Pivca, Montmontaža, Nexea, Munje, Pan papira, Pastora, Plive, Podravke, Sardine, Gredelja, Vetropaka i Vindija.

Među srpskim gospodarstvenicima najzastupljenije su kompanije iz tekstilnog, građevinskog i prehrambenog sektora.
U radu foruma sudjelovat će, uz ostale, Stylos group iz Novog Sada, Galenika, Transnafta Pančevo, Arcelor Mittel Distribution Serbia, McCann Erickson Public Relations, Cotrugli Business School, SP Lasta, Matos, Pleteks moda, Farm frittes, Imlek i drugi.