IRENA JOLIĆ ŠIMOVIĆ

Svjetsko priznanje članici Uprave T-HT-a

05.03.2010 u 07:43

Bionic
Reading

Svjetski ekonomski forum (World Economic Forum) dodijelio je iznimno priznanje Ireni Jolić Šimović, članici Uprave T-HT-a i glavnoj operativnoj direktorici za poslovne korisnike, uvrstivši je na listu Mladih svjetskih lidera za 2010. godinu. Time Irena Jolić Šimović postaje članica Foruma Mladih svjetskih lidera koji trenutačno uključuje 660 istaknutih osoba diljem svijeta što udružuju svoja znanja i energiju u izgradnju bolje budućnosti

Ova nezavisna međunarodna organizacija mlade lidere odabire iz različitih područja – iz poslovnog sektora, državnih institucija, znanosti, medija, neprofitnih organizacija, umjetnosti, kulture, itd, a ističu se svojim profesionalnim postignućima, izvanrednim liderskim sposobnostima i predanošću društvu.

'Jako se veselim prilici za rad u okviru Svjetskog ekonomskog foruma. Očekujem inspirativne kontakte, bogatu razmjenu ideja i partnersko natjecanje u konceptima za rješenje brojnih gospodarskih problema koje dijelimo globalno. I najvažnije, nadam se da ću učeći od ljudi iz cijelog svijeta, najbolja iskustva moći prenijeti i u našu, hrvatsku sredinu. U telekomunikacijama dobro znamo koliko je u poslu i životu važno biti u izravnom kontaktu s najrazličitijim ljudima i mogu reći da se zaista radujem budućem aktivnom sudjelovanju u ovoj asocijaciji', rekla je Irena Jolić-Šimović, članica Uprave i glavna operativna direktorica za poslovne korisnike u Hrvatskom Telekomu.

Mlade svjetske lidere u 2010. odabralo je izborno povjerenstvo, koje se sastoji od eminentnih međunarodnih medijskih lidera, a na čelu kojeg je jordanska kraljica Rania Al Abdullah. Između gotovo 5.000 kandidata iz 72 zemlje odabrano je 197 lidera, od kojih 46 dolazi iz Europe, a Irena Jolić Šimović je jedina mlada liderica dosad izabrana iz Hrvatske.

Mladi svjetski lideri u 2010. odražavaju regionalnu različitost i različitost nositelja interesa. Lideri nominirani iz Europe predstavljaju 20 zemalja i širok spektar profesija: npr. Roger Federer, profesionalni tenisač (iz Švicarske), Nathalie van Ypersele, glavna urednica Trends-Tendances (iz Belgije), Mikkel Vestergaard Frandsen, glavni izvršni direktor Vestergaard Frandsen (iz Danske), Stella McCartney, modna dizajnerica (iz Ujedinjenog Kraljevstva), Philipp Rösler, savezni ministar zdravstva i socijalne skrbi (iz Njemačke) i Tamas Landesz, posebni savjetnik, Organizacija za sigurnost i suradnju u Europi (iz Mađarske).

Ove godine sastanak na vrhu Mladih svjetskih lidera održava u Dar es Salaamu u Tanzaniji, od 2. do 7. svibnja. Takvi susreti omogućuju liderima da izgrade jaku i raznoliku zajednicu za bolje razumijevanje svjetskih i regionalnih pitanja te da se potom angažiraju u inicijativama i rješavanju specifičnih pitanja od javnog interesa.

Klaus Schwab, osnivač i izvršni predsjednik Svjetskog gospodarskog foruma sjajno je definirao misiju ove grupe: 'Forum je prava zajednica svjetskih donositelja odluka u kojoj Mladi svjetski lideri predstavljaju glas budućnosti i nadu za iduće generacije. Važnost njihove zajednice jest u različitosti i opredjeljenju za stvaranje bolje budućnosti kroz inicijative od javnog interesa, a ta je važnost još i veća u vremenu kada svijet treba novu energiju za velike izazove.'