vodeći stručnjaci

Svečano otvorena 15. PROPR konferencija

07.04.2017 u 14:34

Bionic
Reading

Danas je u Termama Tuhelj svečano otvorena 15. jubilarna PROPR konferencija koja će u 3 dana okupiti vodeće stručnjake na području odnosa s javnošću i upravljanja komunikacijama kako bi razmjenili znanja, ali i kako bi čuli o trendovima u komunikacijskoj industriji.

Na konferenciji će sudjelovati više od 220 sudionika iz 15 zemalja. Uz tradicionalni dolazak sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije te Hrvatske , ove godine sudjeluju i predstavnici Velike Britanije, Italije, Njemačke, Austrije, Češke, Mađarske, Bugarske, Rusije, Švicarske i Indije.

Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar -Kitarović i župana Krapinsko-zagorske županije g. Željka Kolara.

Konferenciju je otvorio g. Danijel Koletić utemljeitelj i predsjednik organizacijskog odbora koji je prilikom otvorenja istaknuo: ‘Iza nas je 15 godina u pokretu. Povezujemo struku odnosa s javnošću s jednim ciljem da se o njoj čuje i da se vrednuje njezina pozicija. U 15 godina okupili smo više od 2800 sudionika, započeli smo regionalno, a danas se usuđujem reći da smo vodeći međunarodni PR događaj u regiji. PR industrija se transformira, no unatoč tome ona će ovisiti o kreativnosti. Kriza s kojom će se suočavati je medijska pismenost budući da nove generacije slabo percipiraju pismene sadržaje već više koriste video i fotografiju, ali to ne znači da će tradicionalni izvor informacija i mediji nestati, barem ne u sljedećih 10 godina. Razlog tome je broj osoba koji su stekli naviku informirati se putem tih medijskih kanala. Budućnost PR-a vezana je za nove tehnologije i stalne prilagodbe i transformacije.‘

Na konferenciji će se održati 14 predavanja od kojih možemo istaknuti dolazak Bryson Thornton, regionalnog director za komunikacije istočne Europe, Srednjeg istoka i Afrike u Philip Morrisu, John Shielda, direktora komunikacija u BBC-u, Francis Inghama, generalnog direktor PRCA-e i izvršni direktor ICCO te mnogi drugi.

Tijekom konferencije, šesti put za redom dodijelit će se prestižne nagrade PROPR Awards zaslužnim sudionicima za razvoj struke. Gradonačelnik grada Šibenika primit će nagradu Vision City, a dobitnica nagrade Vision Manager je Martina Bienenfeld direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. Posebnu nagradu za životno djelo, PRO PR Awards Infigo dobit će g. Ekrem Dupanović

Konferencija je koncipirana pod motom povezivanje u pokretu pa će svi sudionici, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Krapinsko- zagorske županije imati priliku posjetiti Muzej krapinskih neandertalaca i Staro selo Kumrovec te uživati u prekrasnoj prirodi i zelenilu Hrvatskog zagorja.