INTERNATIONAL COFFEE PARTNERS

Svatko tko nešto znači u svijetu kave stiže u Zagreb

29.09.2014 u 13:34

Bionic
Reading

Franck je početkom ove godine potpisivanjem ugovora postao punopravan član društva International Coffee Partners (ICP), sa sjedištem u Hamburgu, koje okuplja vodeće europske proizvođače i trgovce kavom. Vodeći ljudi iz svijeta kave prvi put će se okupiti u Zagrebu i to 1. i 2. listopada

Osim predstavnika Francka Dubravka Artukovića i Ivana Artukovića, dolaze predstavnici Gustav Pauliga, Joh. Johansson Kaffe AS-a, Lofbergs Lila AB-a, Luigi Lavazze, Neumann Kaffee Gruppe, Tchiboa i International Coffe Partnersa te EDE Consultinga.

ICP djeluje s ciljem osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kave u primjeni održivih praksi koje im omogućuju povećanje prinosa, bolju kvalitetu usjeva, veću konkurentnost, učinkovitiji pristup tržištu te poboljšanje radnih i životnih uvjeta. Kao i svi partneri ICP-a, Franck je aktivno uključen u realizaciju projekata pružajući potrebnu financijsku i savjetodavnu podršku.

ICP je neprofitna inicijativa odnosno društvo koje je 2001. osnovalo pet vodećih europskih proizvođača i trgovaca kavom: Paulig iz Finske, Löfbergs Lila iz Švedske, Lavazza iz Italije, Neumann Kaffee Gruppe te Tchibo iz Njemačke. Norveški Joh. Johannson Kaffe pridružio se 2011, a Franck 2014.