IZVANREDNA SKUPŠTINA

Sunčani Hvar rasprodaje nekretnine?

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 04.02.2009 08:48
  • Objavljeno 04.02.2009 u 08:45
suncani hvar

suncani hvar

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Dioničari hotelsko-turističke tvrtke Sunčani Hvar na izvanrednoj bi skupštini, sazvanoj za sredinu ožujka, trebali odlučivati o prijedlogu odluke o raspolaganju nekretninama u vlasništvu Sunčanog Hvara

Prema pozivu za skupštinu, objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Glavnoj se skupštini predlaže da donese odluku kojom se Uprava Sunčanog Hvara ovlašćuje 'da raspolaže nekretninama u vlasništvu Društva čija vrijednost prelazi 800.000 kuna, u skladu s najboljim interesom Društva'.

Takav prijedlog skupštini su uputili Uprava i Nadzorni odbor Sunčanog Hvara, a izvanredna Glavna skupština na kojoj bi se o odlučivalo o predloženoj odluci najavljena je za 13. ožujka

Inače, mogućnost prodaje dijela nekretnina koje nisu važne za temeljno poslovanje Sunčanog Hvara najavljena je krajem listopada, odnosno početkom studenog prošle godine u pismu koje je zaposlenicima uputio predsjednika Uprave Sunčanog Hvara Jacques Bourgeois, a u kojem je najavio smanjivanje broja zaposlenih, prodaju dijela nekretnina koje nisu važne za temeljno poslovanje tvrtke i zaustavljanje svih kapitalnih ulaganja.

Početkom studenog održan je i sastanak Uprave, sindikata, Radničkog vijeća i radnika Sunčanog Hvara nakon kojega su novinari upitali predsjednika Uprave hoće li nakon smanjenja broja radnika i već najavljene prodaje hvarske gradske kavane na red doći i prodaja temeljnoga kapitala, odnosno hotela.

Razvoj i utjecaj globalne gospodarske krize diktirat će ne samo odluku o smanjenju broja radnika, nego i raspolaganje dijelom kapitala koji nije ključan za temeljno poslovanje Sunčanoga Hvara. Razmatra se koji je to hotel kandidat za takvu mogućnost, da nije vezan za temeljno poslovanje tvrtke i nije dio temeljne imovine, odgovorio je tada Bourgeois ustvrdivši i kako niti jednu odluku neće donijeti bez suglasnosti Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi