TOMLJENOVIĆ VS. DROBAC

Sukob na HTV-u zbog emisije o gospodarstvu

30.10.2009 u 09:25

Bionic
Reading

Novi HTV-ov gospodarski magazin 'Svijet profita', koji s emitiranjem počinje za koji tjedan, i prije samog starta postao je predmetom trzavica na Prisavlju

Polusatnu emisiju koja bi se u večernjem terminu trebala prikazivati uživo vodit će i uređivati Đurica Drobac, bivši urednik Dnevnika i odnedavni šef Gospodarske redakcije, piše Jutarnji list.

Međutim, kako doznajemo, sporno je to što je Hloverka Novak-Srzić, glavna urednica Informativnog programa, zamislila da se Đuričin 'Svijet profita' preklapa s 'Poslovnim klubom' Đure Tomljenovića. Tomljenoviću se ta ideja nimalo ne sviđa, a Hloverki je navodno već rekao kako ne pristaje na to da se svakog drugog utorka izmjenjuje s Dropcem.

- ‘Poslovni klub’ je emisija koja se emitira 18 godina, dobila je brojne nagrade, ima svoje gledatelje, a prosječna gledanost je oko 7 posto, što je, ilustracije radi, mnogo više od ‘Otvorenog’ - kaže Tomljanović.

Drobac s druge strane potvrđuje da je emisija spremna, a prvo izdanje gledatelji mogu očekivati polovicom mjeseca.

- Nije moje da sastavljam televizijsku satnicu - kaže Drobac, dodajući da mu nije cilj da ikome išta oduzme ili nametne.