NOVI LJUDI

Šuker i Pankretić krajem godine ulaze u NO Ine

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.11.2009 12:22
  • Objavljeno 20.11.2009 u 12:19
Ivan Šuker

Ivan Šuker

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Ina je danas objavila da je za 28. prosinca sazvana izvanredna glavna skupština te kompanije na kojoj će se odlučivati o opozivu i imenovanju dva član Nadzornog odbora - opozivu Damira Polančeca i Vesne Orlandini te umjesto njih imenovanju Ivana Šukera i Božidara Pankretića

Prema pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Šuker i Pankretić za članove Nadzornog odbora bili bi izabrani na mandat do 10. lipnja 2013. godine.

Hrvatska je Vlada prošli tjedan Skupštini Ine predložila opoziv Polančeca i Orlandini s dužnosti članova Nadzornog odbora Ine, te imenovanje Šukera i Pankretića novim članovima Nadzornog odbora, kao predstavnika Vlade Republike Hrvatske.

Vlada je ujedno Nadzornom odboru Ine predložila i imenovanje Ivana Šukera predsjednikom Nadzornog odbora iz reda članova koji su predstavnici Vlade.

Inače, sukladno izmjenama dioničarskog ugovora Vlade i MOL-a potpisanog krajem siječnja ove godine, Nadzorni odbor Ine ima ukupno devet članova od čega pet mjesta pripada MOL-u, tri člana predlaže hrvatska Vlada (koja određuje i predsjednika NO), a jedno mjesto u NO ima predstavnik radnika.

Skupština Ine bi krajem godine trebala opozvati Polančeca i Orlandini, a njih bi zamijenili Šuker i Pankretić, dok kao treći predstavnik Vlade u Nadzornom odboru Ine ostaje Tomislav Ivić.

Predstavnici MOL-a u Nadzornom odboru Ine su György Mosonyi (koji je ujedno i potpredsjednik NO), Zoltán Áldott, József Simola, Ábel Galácz i Oszkár Világi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi