imaju više od 1000 trgovina

Studenac preuzima Loniu i postaje najveći trgovac u Hrvatskoj po broju dućana

06.06.2022 u 12:34

Bionic
Reading

Studenac je preuzeo kutinski trgovački lanac Loniu s 300 prodavaonica u šest županija i Gradu Zagrebu te s više od 1400 zaposlenika. Time je postao prvi domaći trgovac koji u svojoj prodajnoj mreži ima više od 1000 dućana, a sad zapošljava više od 5500 zaposlenika

'S više od 1000 prodavaonica Studenac je prvi maloprodajni lanac u Hrvatskoj koji je došao do te čarobne brojke. To ujedno znači da smo u posljednje tri godine gotovo utrostručili svoju prodajnu mrežu i sada smo snažno prisutni u gotovo svim županijama diljem Hrvatske i u Zagrebu. Istovremeno, Studenac ima najveći tržišni udio kada govorimo o takozvanom proximity formatu, odnosno malim prodavaonicama koje su kupcima nadohvat ruke i nude sve ono što im je bitno. No u Studencu tu nećemo stati.

Nastavit ćemo snažno rasti i to daljnjom ubrzanom digitalnom transformacijom poslovanja koristeći naprednu analitiku i upravljanje podacima u novoosnovanom centru izvrsnosti Studenac Digital, u sklopu kojeg će nam se u timu pridružiti podatkovni inženjeri i znanstvenici', rekao je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić/PIXSELL

Iz Studenca su ujedno istaknuli da je Enterprise Investors fond u Studenac uložio više od 260 milijuna eura od 2018. godine do danas, što uključuje ulaganja u razvoj poslovanja, kapitalna ulaganja i akvizicije, koje su same iznosile više od 120 milijuna eura.

Naime, uz organski rast Studenca, prodajna mreža povećala se za 595 prodavaonica zahvaljujući akvizicijama Istarskih supermarketa, Sonika, Bure i u ovoj godini lanaca Pemo, Kordun, Duravit te sada i lanca Lonia.

Članovi uprave Studenca predstavili novosti iz kompanije Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL