UPOZORENJE UPRAVI

Štrajk za štrajkom u Jadrankamenu

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 22.11.2011 15:24
  • Objavljeno 22.11.2011 u 15:10
jadrankamen

jadrankamen

Izvor: Cropix / Autor: Matko Biljak

Nezavisni sindikat Jadrankamena je danas organizirao još jedan štrajk upozorenja zbog neodrživog stanja u toj nekad vrlo uspješnoj tvrtki. Razlog štrajka i prosvjeda je najava 83 otkaza za radnike Jadrankamena. Čelnik Nezavisnog sindikata Tonći Drpić tvrdi da se situacija nije bitno popravila ni nakon 200 dana rada nove Uprave

Na čelo nove Uprave Bruno Orešar je postavio Vedrana Vilovića, koji, po Drpićevoj tvrdnji, ne dolazi na posao. 'Posljednjih šest mjeseci on je bio na poslu možda desetak dana i više vodi brigu o svojoj privatnoj tvrtki', izjavio je Drpić.

U današnjem mirnom prosvjedu i mimohodu u Pučišćima na Braču, radnicima su se pridružili i članovi lokalnih braniteljskih udruga te sami mještani. Sudionici mimohoda došli su pred zgradu Uprave Jadrankamena i naišli na zatvorena vrata i obavijest da su zaposlenici na kolektivnom godišnjem odmoru. Nakon toga su došli i do zgrade općine Pučišća i razgovarali s čelnicima. Sindikat posebno kritizira vijećnike i načelnika općine Pučišća zbog zanemarivanja problema Jadrankamena.

'U Jadrankamenu radi veliki broj stanovnika ove općine i neshvatljiva je nebriga čelnih ljudi općine za sudbinu radnika i tvrtke', jasan je bio Drpić. Nezavisni sindikat zaključio je da je ovo posljednje upozorenje Upravi prije generalnog štrajka, ali ostavili su mogućnost otvorenog razgovora s Upravom u roku od nekoliko dana.

Nova Uprava Jadrankamena, tvrtke u vlasništvu Brune Orešara, planira otpuštanje 83 radnika. Nezavisni sindikat, u kojem je 245 od 288 radnika tvrtke, tome se odlučno suprotstavio jer bi Jadrankamen, nekada vrlo uspješna tvrtka, spao na 205 radnika, a prije privatizacije ih je bilo više od 600.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi