DAN NA BURZI

Što se dogodilo s dionicom Auto Hrvatske?

Bionic
Reading

Danas se na domaćem tržištu kapitala, trgovanje odvijalo bez jasnog trenda, dok je likvidnost potonula na najnižu razinu u zadnja tri tjedna. Ključni dionički indeksi su zaključili dan na suprotnim stranama, gdje je CROBEX kliznuo 0,03 posto, a uži indeks CROBEX10 porastao blagih 0,1 posto

Značajniji pomaci su zabilježeni tek u indeksima prehrambenog i građevinskog sektora koji su skočili 1,1 posto i 4,1 posto. Ukupan dionički promet je iznosio svega 3,3 milijuna kuna uz jednog milijunaša u redovnom trgovanju.

Iznenađujuće prvo mjesto po likvidnosti drži dionica Auto Hrvatske s 1,1 milijun kuna prometa, uz potonuće cijene od 4 posto, što dionicu ujedno pozicionira kao glavnog gubitnika dana. Ostala izdanja su imala znatno skromnije promete, gdje možemo izdvojiti tek dionicu Maistre s oko 350 tisuća kuna prometa i stagnacijom cijene na 300 kuna.

Uz Auto Hrvatsku, slabe izvedbe su imale i dionice Čakovečkih mlinova i Atlantske plovidbe koje su izgubile redom 3,8 posto i 2,5 posto.

Na strani dobitnika prvo ime je dionica Uljanika sa skokom od gotovo 19 posto, i to usprkos objavljenom prijedlogu za otvaranjem stečajnog postupka, nakon čega je uslijedila obustava trgovanja do kraja dana. Po padu slijedi dionica Tehnike koja je pala 13 posto, što je njen peti dan snažnog rasta u zadnjih šest trgovinskih dana.

Dobitnik dana Uljanik +18,75% 9,50

Gubitnik dana Auto Hrvatska -4,00% 720,00

CROBEX -0,03% 1.766,70

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.