S PREDSJEDNIKOM U NADZOR

Stjepan Mesić ulazi u NO Ingre

11.06.2010 u 10:27

Bionic
Reading

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, izabran je za člana Nadzornog odbora zagrebačke građevinske kompanije Ingre, objavljeno je u pozivu za skupštinu dioničarima na Zagrebačkoj burzi

Jedan od prijedloga o kojem će skupština Ingre, koja će se održati 22. srpnja, odlučivati jest pokriće gubitka za prošlu godinu koji iznosi 82,7 milijuna kuna. Dio gubitka u iznosu od 39,3 milijuna kuna pokrit će se iz zadržane dobiti, dok će se 43,08 milijuna kuna pokriti iz ostalih rezervi.

Ingra je jedna od građevinskih tvrtki koje su najteže pogođene recesijom, a prošlogodišnji gubitak je najvećim dijelom rezultat otpisa investicije u Makedoniji, kupnje građevinske tvrtke Mavrovo, kao i problematične investicije u Arenu Zagreb, zbog čega se povezano društvo Ingra-gradnja nalazi pred stečajem.

Najveći pojedinačni dioničar Ingre je Igor Oppenheim, ujedno predsjednik Uprave. Mediji su ranije pisali da je Stjepan Mesić kao Oppenheimov prijatelj pomagao Ingri u dobivanju poslova u inozemstvu. Može se pretpostaviti da će Mesić kao član Nadzornog odbora lobirati za tržišta Libije, Alžira i Egipta.

Predsjednik NO-a Ingre prema aktualnim podacima sa Sudskog registra je Danijel Režek, njegov zamjenik je Jakša Barbić, a članovi su Nadan Vidošević, Marko Orešković i Marijan-Antun Kostrenčić.