dodri rezultati

Stižu naznake kako bi ovo mogla biti odlična turistička sezona

05.05.2017 u 06:55

Bionic
Reading

Pulska turistička agencija Uniline u predsezoni bilježi poraste turističkih dolazaka i noćenja za više od 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a kako očekuje nastavak sličnih trendova i u glavnoj sezoni, ova bi turistička godina mogla biti rekordna, izvijestili su iz te agencije.

"Prvi veći val turističkih dolazaka ove godine za vrijeme uskrsnih blagdana i oko prvosvibanjskog praznika opravdava naš optimizam da hrvatskom turizmu predstoji rekordna turistička godina, a s obzirom na trenutno stanje rezervacija za prvih pet mjeseci, očekujemo dvoznamenkaste poraste dolazaka i noćenja", najavljuje članica Uprave Unilinea Sandra Gobin.

Ocjenjujući da su dobrim predsezonskim rezultatima uz kasniji Uskrs i produljeni prvosvibanjski vikend pridonijela i brojna osmišljena turistička događanja u mnogim destinacijama, Gobin ističe da ih u Unilineu veseli i što je upravo tijekom 1. svibnja uspostavljen i usklađeniji te protočniji prijelaz državnih granica.

Među individualnim gostima koji su koristili njihove usluge i programa najviše su, kako kaže, imali Slovenaca, Talijana, Austrijanaca i Nijemaca, dok su u segmentu grupnih putovanja najveći rast imali s gostima iz zemalja Dalekog istoka.

"I najave za lipanj su nam također pozitivne i ohrabrujuće, pogotovo što u tom mjesecu predstoje još dva državna blagdana, koja padaju u tjednu, čime se i domaćim gostima otvara prostor za produženi vikend i kratka putovanja prema Jadranu ili u unutrašnjost Hrvatske", zaključuju iz Unilinea.