PANKRETIĆ NAJAVIO POMOĆ

Šteta od poplava blizu milijardu kuna

kuruzište, poplave, Osijek

kuruzište, poplave, Osijek

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Božidar Pankretić, potpredsjednik Vlade i ministar za regionalni razvoj, najavio je da će Vlada već na današnjoj sjednici donijeti odluku o jednokratnoj pomoći županijama koje su zbog poplave proglasile elementarnu nepogodu. Prema prvim procjenama, ukupna šteta na svim poplavljenim područjima u Slavoniji i Baranji mogla bi dosegnuti milijardu kuna

Zamjenik osječko-baranjskog župana Željko Kraljičak procjenjuje da je prekomjernim kišama ugroženo svih 212.000 hektara poljoprivrednih površina u županiji pa vrijednost šteta nastalih na poljima, ali i stambenim objektima, okućnicama i objektima za smještaj stoke, procjenjuje na više od 300 milijuna kuna, piše Business.hr.

No to je samo dio štete od poplave jer je stanje na terenu u Brodsko-posavskoj županiji mnogo ozbiljnije, gdje je veća površina polja potpuno pokrivena vodom. Prema tome, ukupna šteta na svim pogođenim područjima mogla bi dosegnuti milijardu kuna.

Ministar Pankretić zasad ne želi davati bilo kakve procjene štete, ali smatra da su iznosi u stotinama milijuna kuna pretjerani. On smatra da je za poplave u Slavoniji jednostavno kriva viša sila, a ne loše održavanje kanala.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi