ZBOG VLADINE PODRŠKE DRPIĆU?

Stečajni upravitelj Jadrankamena dao ostavku

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 11.05.2012 19:04
  • Objavljeno 11.05.2012 u 18:59
Policija osigurava stečajnog upravitelja Ivo Bućan

Policija osigurava stečajnog upravitelja Ivo Bućan

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkić/Cropix

'Imao sam informaciju da će Ivo Bućan, stečajni upravitelj Jadrankamena, biti smijenjen, a izgleda da je sve preduhitrio i dao ostavku', izjavio je Tonči Drpić, predsjednik sindikata u Jadrankamenu. Kaže da informaciju o Bućanovoj ostavci nije službeno dobio, ali je neformalnim kanalima čuo kako je Bućan podnio ostavku.

'Moj kolega vidio ga je u kafiću pred Trgovačkim sudom u Splitu. Pokazao je svoju ostavku. Navodno ju je dao iz protesta što ja nisam u zatvoru, već me primaju u Vladi', rekao je za Večernji list Drpić. Kaže da sindikat čeka odluku suda na svoju žalbu zbog pokretanja stečaja.

'Ako je odbiju, moći ćemo u Odboru vjerovnika predložiti stečajnog upravitelja. Odluku donosi odbor, u kojem glavnu riječ imaju država i Erste banka', kaže Drpić. Bućanu se uključuje govorna pošta i ne odgovara na pozive.

Bućana su prije tjedan dana dočekali radnici Jadrankamena na Braču zbog nezadovoljstva jer plaću nisu primili već četiri i pol mjeseca, a tada je intervenirala i interventna policija te je privedeno 11 osoba. Bućan tada nije želio razgovarati s novinarima.
Nezavisni sindikat Jadrankamena poslao je nakon toga tekst u kojem piše da je konačni učinak 10 godina stečaja, koji je Bućan vodio, da na Visu umire Vinogradar, vinarstvo i vinogradarstvo, a vinograd Velo Poje obrastao je korovom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi