ljetna sezona

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete pred ljeto

16.04.2024 u 18:06

Bionic
Reading

Španjolske aviokompanije povećale su kapacitete u očekivanju rekordne ljetne sezone, uvjerene da će građani nastaviti putovati, unatoč inflaciji, rekao je u utorak čelnik udruge zračnih prijevoznika

Od početka travnja do kraja listopada članice grupe planiraju do 758.000 letova, za devet posto više nego u istom razdoblju 2023. Broj sjedala trebao bi biti povćan za 13 posto i putnicima će na raspolaganju biti do 240 milijuna mjesta.

"Čini se da sve upućuje na pretpostavku da ćemo i ovoga ljeta bilježiti rekordne brojke u potražnji. Ljudi putuju više nego prije unatoč inflacijskim napetostima", rekao je čelnik Španjolske udruge avioprijevoznika Javier Gandara na konferenciji za novinare.

Potražnja za putovanjima u slobodno vrijeme procvjetala je nakon ukidanja pandemijskih ograničenja i još je snažna, unatoč pritisku na prihode kućanstava.

Zračni prijevoznici povećavaju broj dostupnih sjedala na linijama između Španjolske i tržišta poput Njemačke i Britanije, koja su se u ljeto 2023. još oporavljala od pandemije, u uvjetima ubrzanog rasta cijena.

Na letovima prema Kanarskim otocima i Andaluziji, najpopularnijim španjolskim odredištima ljetnog turizma, bit će postavljeno 14 posto više sjedala, a na letovima prema Madridu i Barceloni 15 posto više nego lani, rekao je Gandara.