energetska stabilnost

Skladištenje sirove nafte: Janaf sklopio ugovore s Inom, Delta-oil International i Rijeka Transom

11.07.2022 u 17:11

Bionic
Reading

Jadranski naftovod u ponedjeljak je izvijestio da je sklopio ugovore s Inom, s Delta-oil Internationalom i Rijeka Transom vezano uz transport i skladištenje sirove nafte i naftnih derivata

Kako se navodi u priopćenju, Janaf je s Inom sklopio dodatak ugovora o transportu sirove nafte za razdoblje do 31. prosinca 2022. prema kojem je Ina u navedenom razdoblju rezervirala transportne kapacitete Janafa po načelu "puno za prazno" u količini od 960.000 tona nafte.

S kompanijom Delta-oil International Janaf je sklopio također dodatak ugovora o skladištenju sirove nafte na Terminalu Omišalj.

Prema tom dodatku ugovora kompaniji Delta-oil International je produženo trajanje ugovora o skladištenju nafte po načelu "puno za prazno" do 15. travnja 2025. godine za ukupni kapacitet od 169.000 prostornih metara.

S tvrtkom Rijeka Trans, kako se navodi, Janaf je potpisao ugovor o skladištenju naftnih derivata u skladišnim instalacijama Janafa na Terminalu Omišalj ukupnog kapaciteta 10.000 prostornih metara u razdoblju od 1. kolovoza 2022. godine do 31. srpnja 2025. godine.

Iz Janafa ističu kako su još jednom potvrdili svoju ključnu ulogu u osiguravanju energetske sigurnosti i stabilnosti Republike Hrvatske te šire regije.

"S osobitim zadovoljstvom gledamo na činjenicu kako je nastavljena suradnja s našim dosadašnjim partnerima te da smo prepoznati kao siguran i pouzdan pružatelj usluga novom poslovnom partneru. Uvjereni smo kako ćemo i u budućnosti nastaviti s pružanjem vrhunskih usluga svim našim partnerima, a na zadovoljstvo zaposlenika, vlasnika i šire društvene zajednice u kojoj djelujemo", ističe Uprava Janafa.