PLAN B ZA ŠKVEROVE

Škegrin Quaestus u konzorciju kupaca za 3. maj i Brodotrogir

borislav škegro

borislav škegro

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Investicijski fondovi Prosperus, Nexus i Quaestus najizgledniji su Vladin partner za privatizaciju riječkog 3. maja i Brodotrogira, doznaje Jutarnji list

Oni bi, naime, trebali činiti taj hrvatski konzorcij koji je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio kao kupca za ta dva državna brodogradilišta. Spomenuti su fondovi još lani pokazali interes da uđu u taj delikatan privatizacijski proces, no prošla Vlada nije pokazala interes da ih prihvati kao potencijalnog partnera; tada je, naime, već imala odabrane kupce, Danka Končara i samoborski DIV.

U trenutku kad je aktualna Vlada definitivno odbila Končara kao kupca, već su obavljeni prvi razgovori s Borislavom Škegrom, čiji je Quaestus fond i nositelj ideje da društva za upravljanje fondovima gospodarske suradnje, njih pet, preuzmu taj financijski zahtjevan, ali i profesionalno izazovan projekt restrukturiranja i spašavanja posrnulih brodograđevnih tvrtki.

Od pet fondova, korak dalje u realizaciji ideje otišla su spomenuta tri kojima su jučer u Ministarstvu gospodarstva uprave 3. maja i Brodotrogira prezentirale svoje programe, kao i osnovne informacije o trenutnom stanju tih tvrtki.

Premda nitko od sudionika tog sastanka nije htio prokomentirati ovu informaciju, Borislav Škegro potvrdio je Jutarnjem listu da se navedeni sastanak održao, no odbio je svaki daljnju izjavu. Rekao je samo da će fondovi takvu mogućnost razmotriti i tek onda donijeti odluku ulaze li u projekt privatizacije nacionalnih navoza.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi