IZAĐI NAM ŽIVA IZ JAME

Sindikati uputili Kosor rudarski pozdrav

07.07.2009 u 13:07

Bionic
Reading

Hrvatska udruga sindikata (HUS) uputila je danas Jadranki Kosor u povodu stupanja na dužnost predsjednice Vlade poruku da njezina Vlada treba prekinuti sustavnu dezintegraciju postojećih kapaciteta realnog sektora hrvatskog gospodarstva.

Tražimo hitno donošenje alternativne vizije budućnosti hrvatskog gospodarstva, te Vas pozivamo da zajedno sa novim-starim timom ministara i nadležnim institucijama redefinirate smjernice koje određuju dosadašnju neuspjelu gospodarsku politiku, ističe HUS u poruci.

Sindikalci podsjećaju da je u proteklom razdoblju doneseno 28 strateških dokumenata, ali iz sadašnjeg stanja gospodarstva nameće se zaključak da su te strategije promašene ili nisu primjenjene, što u uređenim društvima povlači za sobom sankcije ili promjenu kursa.

Stoga HUS inzistira na nedvosmislenom utvrđivanju odgovornosti državnih institucija u provedbi usvojenih strategija i programa te uvođenje transparentnih mehanizama kontrole rada tijela javne vlasti kako bi se riješio problem njihove kronične neefikasnosti.

U skladu sa stanjem u našem društvu, a posebice u gospodarstvu, umjesto čestitke upućujemo Vam rudarski pozdrav, kaže se u poruci HUS-a novoj premijerki.