DIONIČARSKO PRESLAGIVANJE

Sergej Gljadelkin želi financijski ojačati Hidroelektru

24.08.2017 u 09:21

Bionic
Reading

Najveći dioničar Hidroelektre niskogradnje Sergej Gljadelkin s udjelom od 34,43% više nema taj status, ali je zadržao isti utjecaj, i štoviše čini se da bi u sljedećem koraku njegova transakcija mogla vrlo brzo rezultirati s financijskim poboljšanjem za zagrebačkog građevinara, piše Poslovni dnevnik

Naime, paket od 214.826 dionica u vrijednosti od 4,3 milijuna kuna od Gljadelkina je ovih dana stekla austrijska tvrtka Avenue Osteuropa sa sjedištem u Beču. 

U njezinom vlasništvu je i tvrtka Avenue ulaganja, inače većinski investitor u veliki hotelski kompleks u Kuparima, za koji izgleda da se također uskoro očekuje i pismo namjere iz kruga ultraluksuznih hotelskih operatera.  Kako je novi vlasnik Hidrinih dionica navedena bečka tvrtka koja je, međutim, u većinskom vlasništvu samog Gljadelkina - manjinski je vlasnik Igor Tkach koji je ujedno i zamjenik NO-a Hidroelektre, što se te tvrtke vlasnički tiče ne mijenja se ništa na stvari.

Ali, na poslovanje Hidroelektre to bi se moglo pozitivno reflektirati, obzirom na to da iz upućenih izvora Poslovni dnevnik doznaje da se novi vlasnik jedne trećine dionica brzo priprema na korak koji ide u smjeru poboljšanja bilance i financijskog stanja tvrtke.  

Hidroelektra je još uvijek u postupku predstečajne nagodbe. Trenutačno se čeka odluka drugostupanjskog tijela Ministarstva financija vezano za žalbu jednog vjerovnika na Finino rješenje.