OŠTRI REZOVI

Šef Konzuma najavio zatvaranje stotinjak trgovina i otpuštanja radnika

21.06.2017 u 13:25

Bionic
Reading

Slavko Ledić, predsjednik uprave Konzuma, najavio je otpuštanja radnika i zatvaranje dijela trgovina

Predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić najavio je da se planira zatvaranje 80 do 100 trgovina, a u planu je i otpuštanje radnika. Ledić je to novinarima izjavio nakon što je s Antom Ramljakom, izvanrednim povjerenikom za Agrokor, obišao novootvorenu trgovinu Konzuma u Supetru na Braču.

'Svake godine smo neke prodavaonice s obzirom na strukturu stanovništva zatvarali. Ove godine intenzivno ćemo to raditi jer nam je u fokusu profitabilnost prodavaonica. Zatvorit ćemo određeni broj prodavaonica, ali ljude ćemo zbrinuti sukladno zakonu. Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavaonica', kazao je Ledić i potvrdio da će dio radnika iz tih prodavaonica biti otpušten, javlja Dnevnik.hr.

Otvaranje Super Konzuma u Supetru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Agrokor

Dodao je da će raditi na zbrinjavanju ljudi pa će određeni dio zaposlenika biti prebačen u druge trgovine. Istaknuo je da su trgovine Konzuma uoči sezone pune.

'Sve bitne robe imamo. Prodavaonice su spremne za sezone. Svi dobavljači i dalje su spremni na suradnju. Svi će poštivati ugovor. Radimo na redefiniranju stavri koje nisu štimale u posljednjih nekoliko mjeseci. Manje više smo sve probleme riješili', kazao je Ledić i dodao kako iz dana u dan imaju sve bolje rezultate.