ISTUP MISLAVA GALIĆA

Šef Jamnice hvalio bivšeg gazdu Todorića, a za Peruška nije imao lijepe riječi

  • Autor: Zoran Korda
  • Zadnja izmjena 09.08.2018 22:36
  • Objavljeno 09.08.2018 u 22:26
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Mislav Galić, predsjednik Uprave Jamnice, dao je intervju tjedniku Lider pod naslovom 'Za rekordno dobar rezultat Jamnice minoran je doprinos izvanredne uprave' u kojem ističe da je rast dobiti Jamnice rezultat restrukturiranja koje je u dogovoru s bivšim vlasnikom Ivicom Todorićem počeo provoditi još 2016. godine

Bivši dugogodišnji predsjednik Uprave Leda, a zatim član Uprave Agrokora, upravljanje Jamnicom preuzeo je u vrijeme kada je stabilnost poslovnog carstva Ivice Todorića još bila neupitna. Samo godinu dana nakon toga dogodio se financijski slom Agrokora, a Galić se našao među 14 Todorićevih menadžera protiv kojih je DORH pokrenuo istragu.

Unatoč tome, izvanredna uprava Agrokora ostavila ga je na čelu najjače Agrokorove kompanije. Jamnica je prošlu godinu završila s dobiti prije kamata poreza i amortizacije (EBITDA) od 325 milijuna kuna, najvišom dosad.

Galić ističe da postignuti rezultat nema veze s radom izvanredne uprave. 'Operativno na razini Jamnice njihov je doprinos minoran. Uostalom, smatram da to i nije njihov posao. Mi smo u dogovoru s bivšim vlasnikom Ivicom Todorićem restrukturiranje počeli mnogo prije, mojim dolaskom početkom 2016.', rekao je Galić.

  • +6
  • +3

Ročište o nagodbi u Agrokoru

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Govoreći o vladinim izvanrednim povjerenicima u Agrokoru, Galić je nahvalio Antu Ramljaka, a za Fabrisa Peruška nije imao lijepe riječi. 'Ramljak je došao u veoma delikatnom trenutku, nakon jakog vođe koji je stvarao Agrokor i od kojeg sam tijekom dugogodišnje suradnje mnogo naučio. Prvi izvanredni povjerenik pokazao je mnoge liderske vještine, znao je nama upravljati i komunicirati, pomagao je gdje je mogao pomoći, gasio je požare i fokusirao se na bitne stvari. Istodobno, Fabris Peruško je u svom uvodnom sastanku zauzeo oštrije stajalište, pa i prijetio otkazom onomu tko se ne pojavi. Stilovi su neupitno različiti', ocijenio je Galić.

Mislav Galić i Ljerka Puljić u DORH-u

Mislav Galić i Ljerka Puljić u DORH-u

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Što se tiče istrage DORH-a, Galić tvrdi da nakon devet mjeseci i bezbrojnih iskaza svjedoka ne postoji ni jedan dokaz koji ga tereti.   

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!