sastanak u ministarstvu

Savjetodavno tijelo: Izvanredna uprava Agrokora ide u dobrom smjeru

17.11.2017 u 09:03

Bionic
Reading

Stvoreni su uvjeti da se izvanredna uprava Agrokora usredotoči na pripremu podloge i izradu nacrta nagodbe o kojoj će odlučiti vjerovnici. Zaključili su to članovi Savjetodavnog tijela u postupku izvanredne uprave u Agrokru na svojem posljednjem sastanku održanom u četvrtak u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta

Na zahtjev potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić članovi Savjetodavnog tijela su raspravljali o mjesečnom izviješću izvanredne uprave Agrokora u vremenu od 11.listopada do 10.studenog s planom održivosti, financijskim izviješćima koje je za Agrokor revidirala revizorska kuća PricewaterhouseCoopers (Pwc) te o prijavljenim tražbinama.

Razgovaralo se i o trenutnom gospodarskom i financijskom stanju u Agrokoru kao i o provedbi svih mjera izvanredne uprave, priopćili su iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Članovi Savjetodavnog tijela složili su se kako je, zahvaljujući primjeni Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, u Agrokoru postignuto otklanjanje sistemskog rizika mogućeg nekontroliranog kraha ove velike kompanije po ukupno gospodarstvo, održana stabilnost poslovanja i sačuvana radna mjesta.

  • +5
Dobavljači Agrokora dolaze na sastanak s Vladinim povjerenikom Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Temeljem prezentiranoga, ovo je tijelo zaključilo da postupak izvanredne uprave ide u dobrom smjeru te su stvoreni uvjeti da se ona usredotoči na pripremu podloge i izradu nacrta nagodbe o kojoj će odlučiti vjerovnici.