VRUĆE VEZE

Savjeti za tajno ljubakanje na poslu

  • Autor: Luka Filipović
  • Zadnja izmjena 12.12.2008 09:34
  • Objavljeno 18.11.2008 u 15:00
Ljubavnici

Ljubavnici

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Ljubav na poslu je česta pojava i nije više tabu kao nekad. Međutim, još je uvijek puno upitnika i mrkih pogleda kad kolege s posla postanu ljubavnici, pa je najbolje biti na oprezu. U to ime, pripremili smo vam nekoliko savjeta kako svoju vruću poslovnu v

Ne mijenjajte rutinu

Najbolji način da održite svoju uredsku romansu u tajnosti i napravite obrambeni bedem oko nje je da zadržite svoju dnevnu rutinu.Neka sve ostane po starome. Kolege će primijetiti ako promijenite svojuuobičajenu shemu, osobito ako su tipovi skloni tračevima. Znači, nema ručkova s novim partnerom – osobito ako nikad prije niste viđani u istom društvu. Međutim, to također znači da nećete namjerno izbjegavati susrete - i to će uredskim 'špijama' reći da nešto skrivate.

Dakle, držite se svog dnevnog rasporeda, idite na ručak kaoi prije, dolazite i odlazite s posla u isto vrijeme i sve ostalo. Akoveć ne možete izdržati jedno bez drugog, možete s vremena na vrijeme isplanirati brze susrete u WC-u, ali budite oprezni, jer i zidovi imaju uši.

Zadržite sve za sebe

Sigurno imate nekoliko bliskih prijatelja na poslu s kojimaželite podijeliti svoje oduševljenje novom vezom. Ne činite to! Ovo jejedno od osnovnih pravila ako se želite tajno ljubakati na poslu.Najgluplje bi bilo da odvučete svog frenda u ured i sve mu ispričate,uz napomenu da je to samo za njegove uši. On će se zakleti na majku isestru, a tjedan dana poslije tip iz računovodstva, kojeg i nepoznajete, namignut će vam i uputiti podmukao osmijeh s porukom: 'Sve znam. A jesi faca...'

Ako već ne možete šutjeti, povjerite se prijateljima ili rođaku koji ne radi u vašoj kompaniji,ali prije toga morate biti sto posto sigurni da nema nikakve veze snekim iz vašeg ureda. Ako odigrate pametno, nitko neće pogoditi dasekunde do kraja radnog vremena brojite samo zbog toga jer želite štoviše vremena provesti sa svojom ljubljenom ili ljubljenim.

Ništa ne stavljajte na papir

Postoje brojni načini kako možete držati svoju uredsku romansu utajnosti, a da ipak tijekom radnog vremena komunicirate. Samo oprezno,jer ako niste pažljivi, ostavit ćete trag koji će razotkriti vašu tajnu.Na primjer, možda mislite da je dopisivanjem mailom (e-mail bi trebaobiti privatna stvar, zar ne?) najbolji način za ljubavničko gugutanje.Jest, ali samo ako ne koristite poslovnu adresu. Neke kompanije imaju interne servere preko kojih mogu pratiti sve poruke razmijenjene među zaposlenicima i svatko iz IT službe može slučajno pročitati vaše mailove.

Post-itpapirići su jedan od najgenijalnijih izuma za ured i veoma su zgodni zaostavljanje slatkih poruka na nečijem radnom materijalu. Na nesreću,post-it se ne lijepi baš kako bi trebalo i, budući da je obično kričaveboje, lako je uočljiv, posebno kad padne na pod. Uglavnom, najsigurnije su SMS-a poruke, a sve drugo što bi mogle vidjeti vaše kolege nije vrijedno rizika.

Izbjegavajte zajedničke odlaske na uredske zabave

Najveći problem uredskih božićnih zabava i sličnih događanja su dvije stvari: alkohol i tračevi.Čak i da ste udaljeni 10 metara jedno od drugog na takvim veselicama,još uvijek se izlažete ogromnom riziku. Samo jedan malo duži pogled ilinevin osmijeh koji uoče uredske 'babe' može sve srušiti. Nikad nepodcjenjujte moć nekoliko čašica pića i opuštene atmosfere koja se utren može pretvoriti u fatalnu klopku - uredskim tračerima dovoljna jesamo jedna vaša nespretna izjava, pa da se lavina zakotrlja.

Ne dopustite da se romansa odrazi na vaš posao

Možete tijekom radnog vremena poslati nekoliko ljubavničkih SMS-ova ili organizirati kratak susret na stepeništu, ali vaša veza ne bi smjela utjecati na posao.Sjetite se da niste stekli svoju trenutnu funkciju izbjegavajući dnevneobaveze, a druga stvar je da već riskirate svoju karijeru samim tim štoste u vezi s kolegom ili kolegicom s posla. Ako vas i uhvate na djelu,možda će vas baš činjenica da ste vrijedan i savjestan radnik spasitiod težih posljedica.

Mnogo radnih zadataka i obaveza pozitivna su stvar. Bit ćetekoncentrirani na posao i nećete imati vremena za riskantne ljubavničkeizlete. Doduše, ako ste u srednjem menadžmentu i provodite 40-ak sati uuredu, ali stvarno radite samo 15 sati, tad ste u problemima.Ignorirajući svoje obaveze i provodeći vrijeme na poslu maštajući opartneru, na najboljem ste putu da ostanete i bez jednog i bez drugog.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi