SLAMKA SPASA

Sad je jasno otkud Ivi Majoli iznenadnih 38 milijuna kuna

08.12.2016 u 10:42

Bionic
Reading

Tenisačica Iva Majoli nije se u srijedu pojavila na ročištu na zagrebačkom Trgovačkom sudu na kojem je obustavljeno pokretanje stečajnog postupka nad njezinom tvrtkom Tenis Centar Iva Majoli predložen sredinom ove godine, jer je u međuvremenu deblokiran račun – odnosno podmirena su dugovanja te tvrtke u iznosu od 37,8 milijuna kuna tj. tvrtku su preuzeli poduzetnici Nenad i Danko Končar

Sud je presudio o obustavi stečaja na temelju priložene potvrde Fine da do tog dana nepodmirene obveze Tenis centra Iva Majoli iznose nula kuna.

Prijedlog za pokretanje stečajnog postupka podnio je H-ABDUCO koji je svoja potraživanja od tvrtke Ive Majoli od čak 59 milijuna kuna naknadno prenio na tvrtku Kermas Energija kojoj je direktor Nenad Končar, a prokurist njegov otac poznati poduzetnik Danko Končar. Time je nestalo osnove za potraživanje H-ABDUCO-a od tvrtke Teniski centar.

Na stečajno ročište u srijedu bili su pozvani Iva Majoli, ali i Stanislav i Drago Majoli koji su navedeni kao direktori tvrtke kojima je bilo naloženo i da sudu predaju koje nekretnine, pokretnine i druga imovinska prava čine imovinu njihove tvrke, gdje se nekretnine i pokretnine nalaze, te koliko novca imaju na računu. Nitko iz obitelji Majoli nije se pojavio na sudu.

U dosadašnjem postupku naplate dugova od Teniskog centra Ive Majoli izvršena je procjena vrijednosti nekretnina dužnika prema kojoj stanovi Ive Majoli u centru Zagreba od nešto više od 154 i 79 kvadrata vrijede nešto više od osam milijuna kuna, teniski centar u elitnoj zagrebačkoj četvrti nešto više od 21 milijun kuna, ali i da restoran u Novom Vinodolskom vrijedi oko 5,6 milijuna kuna.

Tenis centar Iva Majoli d.o.o tvrtka je koja je prošle godine, prema podacima Fine, prijavila ostvareni gubitak od čak 33,3 milijuna kuna, a s ukupnim gubitkom iz prethodnih godina dug je veći od 47,6 milijuna kuna.