plinarsko tržište

RWE preuzeo Montcogim-plinaru

15.02.2018 u 10:48

Bionic
Reading

RWE Hrvatska, jedan od najvećih opskrbljivača električnom energijom i plinom, preuzela je Montcogim-plinaru iz Svete Nedjelje. Tako je postao vlasnikom tvrtke koja posluje u šest gradova i općina u okolici Zagreba, Svetoj Nedjelji, Karlovcu, Jastrebarskom, Sisku, Pleternici i Stupniku

Tvrtka upravlja s 370 kilometara plinske mreže i opskrbljuje 11 tisuća kupaca. Montcogimova mreža je najsuvremenija i s najmanjim gubicima u Hrvatskoj (0,5 posto). Ima veliki potencijal rasta – od 60 tisuća kućanstava u regiji, samo ih je deset tisuća dosad priključeno na plin, priopćili su iz RWE Hrvatska.

'Ovo je druga prodaja plinskog distributera u Hrvatskoj nakon liberalizacije tržišta i oba je kupio RWE. Nakon akvizicije u Koprivnici prošle godine, novom nastavljamo predvoditi konsolidaciju hrvatskog tržišta plina, na kojem trenutno posluje 35 opskrbljivača te jačamo poziciju na tržištu. Naši novi plinski kupci uskoro će imati koristi i od povoljnije struje te inovativnih energetskih proizvoda koje RWE uvodi na hrvatsko tržište', kaže Karl Kraus, predsjednik Uprave tvrtke RWE Hrvatska.

Dario Lisičar, predstavnik bivših vlasnika Montcogim-plinare, rekao je kako vjeruje da će tvrtka s RWE-om kao partnerom nastaviti ulagati i razvijati svoju mrežu i uspješno suočiti s izazovima potpunog otvaranja tržišta plina 2021. Godine.

RWE je također predstavio nove članove Uprave Montcogim-plinare. Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije i RWE Plina, bit će odgovoran za opskrbu plinom, dok će mrežom upravljati Miloslav Zaur, koji je vodio konsolidaciju i transformaciju češkog plinskog poslovanja tijekom prvih 15 godina nakon RWE-ovog preuzimanja.'Naš je cilj dovesti Montcogim-plinaru na razinu kvalitete naše grupe, na korist svih kupaca, zaposlenika i lokalne zajednice', rekao je Zaur preuzimajući novu poziciju.