PRVI DESIGN HOTEL U HRVATSKOJ

Rovinj dobio još jedan hotel s pet zvjezdica

24.06.2011 u 22:00

Bionic
Reading

Maistra je danas otvorila hotel Lone, prvi design hotel u Hrvatskoj. U izgradnju i opremanje novog luksuznog hotela u rovinjskoj turističkoj zoni Monte Mulini investirano je 339 milijuna kuna, što ujedno predstavlja i jednu od najvećih greenfield investicija u hrvatskom turizmu

Hotel Lone izgrađen je u devet mjeseci, a zapošljava 150 djelatnika. Koncipiran je kao hotel za kongresni turizam te uz desetak kongresnih dvorana, od kojih najveća raspolaže sa 600 mjesta, nudi wellness i spa centar na 1.700 četvornih metara. Raspolaže sa 236 prostranih soba i 12 pomno dizajniranih apartmana, od kojih najveći, predsjednički apartman obuhvaća 129 četvornih metara, a gostima su na raspolaganju i dva fine dining restorana, sushi & sea food bar, dječji klub, tematski barovi, night club bar.

'Otvorenjem hotela Lone Maistra zaokružuje investicijski ciklus od 2,2 milijarde kuna kroz koji smo ambicioznim i kvalitetnim projektima destinacije Rovinj i Vrsar pozicionirali kao jedne od najatraktivnijih odredišta na Jadranu te stvorili pretpostavke za cjelogodišnju turističku aktivnost. S hotelom Lone po prvi puta u Hrvatskoj uvodimo internacionalni brend design hotels, što će omogućiti prodor na nove tržišne segmente te jačanje konkurentnosti i prepoznatljivosti hotela i destinacije na međunarodnom tržištu', izjavio je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre.

Hotel Lone smješten je u neposrednoj blizini mora, okružen stoljetnom mediteranskom park-šumom Zlatni rt, te s hotelima Monte Mulini, Eden i Park sačinjava ekskluzivnu zonu Monte Mulini, koja će u konačnici nuditi 750 visokokvalitetnih soba te mogućnost organizacije različitih MICE događanja tijekom cijele godine.