VELIKI DOBAVLJAČI BIJESNI:

'Roglić je izvršio atentat na Todorića! To je duboko nekorektno'

30.03.2017 u 11:22

Bionic
Reading

Pojedini veliki dobavljači bijesni su na vlasnika Orbica Branka Roglića jer je pustio Agrokoru zadužnicu te pokrenuo prisilnu naplatu oko 12 milijuna kuna duga. 'Scenarij koji potiče Roglić odvući će cijelu državu u kaos', izjavio je za tportal jedan od dobavljača

'Rogliću tih 12 milijuna kuna nije ništa. Ako je pustio zadužnicu… To je ravno atentatu! Duboko nekorektno je to napraviti u ovom trenutku. Svi se mi ekstremno izlažemo i pokušavamo izdržati. Ovo nije problem Agrokora, čak ni prehrambene industrije, to je problem cijele države', uzbuđeno je komentirao Roglićev potez naš sugovornik.

Potvrdio je kako je u srijedu u sjedištu Kraša održan sastanak s predstavnicima ruskih bankara, glavnih kreditora Agrokora.

'Jedini koji su konstruktivni u cijeloj situaciji su Rusi. Da nema Rusa, sve bi odavno otišlo u vražju mater! Žalosno, ali istinito', naglasio je naš sugovornik koji s Agrokorom ima ugovorene višemilijunske poslove.

Osvrnuo se i na medijske napise kako je Jurij Solovjov, zamjenik direktora ruske banke VTB, izjavio da je Todorić lažirao financijska izvješća, a što je naknadno ublaženo.

'Na sastanku su nam bankari koji snimaju situaciju u koncernu rekli da se ne radi o lažiranju. Nitko nije izmišljao nešto što se nije dogodilo. Radi se o tome da određene pozicije nisu evidentirane na način koji bi dao vjerodostojnu sliku. Nije tako crno kako se želi prikazati', istaknuo je Agrokorov dobavljač.

Branko Roglić za 24sata potvrdio je da je njegova tvrtka Orbico pustila zadužnicu zbog duga od 12 milijuna kuna.

'Moj financijski menadžment bio je na sastanku u Agrokoru. Tražili su da im se plati dug, ali im je u jednom trenutku rečeno da oni više ne odlučuju o plaćanju. Kako oni ne odlučuju o plaćanju, mi smo odmah pustili zadužnicu. Ja to nisam znao jer sam bio na putu, ali sada mogu potvrditi', izjavio je Roglić.

Pojasnio je kako se dug većinom odnosi na cigarete te da su prestali s dostavom robe prije Božića. Roglić kaže da je strašna informacija ta da je Agrokor lažirao svoje bilance ako je to činio.

'Ne pokrećem ja paniku, nego ta informacija. To je strašno', rekao je za 24sata.

Orbico je jedan od manjih dobavljača Agrokora. U 2015. Roglićeva Orbico grupa imala je prihode veće od devet milijardi kuna što zorno pokazuje koliko je zbog duga od 12 milijuna kuna malo izložen prema Todorićevom koncernu.